e meeste spelers van ADO Den Haag moeten het de komende maanden met wat minder geld doen. De belangenbehartigers in het Nederlandse betaald voetbal hebben een akkoord bereikt over een collectieve salarisvermindering. Op jaarbasis zou daarmee zo’n 35 miljoen worden bespaard. Het bedrag is bedoeld om de financiële gevolgen van de coronacrisis voor de clubs iets te verlichten.
Het begint met 2,5% voor jaarsalarissen voor spelers die minstens € 25.000,- bruto per jaar verdienen. Dat kan oplopen naar maximaal 20%. Daarnaast moeten spelers afzien van eventuele resterende vakantiedagen over het afgelopen seizoen. Ook wordt het vakantiegeld een maand later uitbetaald.

Het akkoord is gesloten tussen werkgeversorganisatie FBO, de spelersvakbonden VVCS en ProProf en de vakvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV). Voetbalbond KNVB, de Eredivisie CV en de Coöperatie Eerste Divisie ondersteunen de maatregelen. De partijen spreken van een ‘historisch akkoord’. Het profvoetbal is de eerste bedrijfstak die een collectieve salarisvermindering heeft afgesproken.

Eigen initiatief
Diverse clubs besloten de afgelopen weken al op eigen initiatief salaris in te gaan leveren. ADO Den Haag liet weten graag te wachten op het plan van de vakbonden om zo collectief op te trekken.

Bron: Omroep West
Brody’s leaderboard

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.