Aleksandar Rankovic is de nieuwe hoofdtrainer van ADO. De 41-jarige Serviër tekent voor twee seizoenen in Den Haag, waar hij eerder al in het eerste elftal speelde en de jeugd trainde.

Na jaren aan de zijde van Henk Fraser te hebben gewerkt, stapt Aleksandar Rankovic bij ADO Den Haag uit de schaduw. Bij Vitesse en Sparta was de voormalige middenvelder assistent-trainer, in Den Haag is hij straks voor het eerst in de eredivisie voor een elftal eindverantwoordelijk. Oud-ploeggenoot Richard Knopper gaat hem daarbij helpen, net als voormalig Almere City-trainer Michele Santoni.

Voor Rankovic’ eerste klus als hoofdtrainer, moet hij van de KNVB dispensatie krijgen. Net als Fortuna Sittard-trainer Kevin Hofland heeft hij vanwege het coronavirus de hoogste cursus niet kunnen afronden. De bond heeft al aangegeven zich voor komend seizoen ruimhartig op te stellen.

Een meevaller voor ADO, want voor de nummer 17 van afgelopen seizoen was het nadat Alan Pardew bedankt was zaak snel een nieuwe staf samen te stellen. Ook omdat de selectie er heel anders uit zal gaan zien. Niet alleen lopen acht huurverbintenissen af, basisspelers als Dion Malone en Tomas Necid zijn straks transfervrij.

In Den Haag zal voormalige publiekslieveling Rankovic deel van het technisch hart gaan uitmaken. De trainer is daarin voor de korte termijn verantwoordelijk, terwijl te verwachten valt dat technisch adviseur Martin Jol, hoofd opleiding Albert van der Dussen en algemeen directeur Mohammed Hamdi het sportieve beleid voor de lange termijn bewaken.

Na het opstappen van Fons Groenendijk kwam de onervaren maar bevlogen Rankovic ook al in beeld, maar was Maurice Steijn de voornaamste kandidaat. Hamdi vloog er zelfs voor naar Abu Dhabi, maar een terugkeer zat er niet in. Nadat de onderhandelingen nu opnieuw moeizaam verliepen, kwam ADO vorige week bij Rankovic uit.

In Den Haag zullen ze hem niet snel vergeten. Als hoofdtrainer heeft Rankovic dan nog geen ervaring, als ADO-speler heeft hij in zes jaar alles meegemaakt. Van bankzitter in de eerste divisie, tot aanvoerder in de eredivisie. Naast een promotie en degradatie haalde hij in 2011 op de valreep nog Europees voetbal.

Rankovic voetbalde daarna nog even in zijn vaderland bij Partizan Belgrado, maar niet veel later waren de eerste stapjes als (jeugd)trainer in Den Haag al gezet. De functie die hij nu krijgt, was toen al zijn ambitie. Dat wisten ze later bij Sparta ook. Ondanks een doorlopend contract, verhinderde de Kasteelclub niet dat Rankovic nu bij ADO als hoofdtrainer begint.

Bron: Algemeen Dagblad

3 reacties

  1. Marco

    Ja, hoop dat het goed uitpakt. Qua mentaliteit op het veld als voetballer, past hij wel bij Ado. Maar goed, wel een assistent die hoofdcoach wordt gemaakt bij ons. Het is wel een risico, al geldt dat ook voor elke trainer die bij nu ons aan de slag gaat. Misschien kunnen we dit seizoen als underdog toch voor een verrassing zorgen.

    Beantwoorden
  2. Rick070

    perfecte trainer voor ADO al zullen de meeste toch moeite krijgen met het strakke beleid van hem…voetballen en geen playstation!!!!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.