Nu de nieuwe technische staf rond is, kunnen ze bij ADO Den Haag aan de slag met de grootste uitdaging van de zomer: de bedaagde spelersgroep verversen. Daarvoor maakt de club een rigoureuze ommezwaai in het beleid.

Met Cain Seedorf en Atilla Agirman legde ADO Den Haag in de afgelopen week opnieuw twee talenten uit eigen opleiding vast. De club lijkt met hagel te schieten. Maar, zo legt Martin Jol uit, er zit een gedachte achter. De 64-jarige Hagenaar staat sinds een week aan het hoofd van het nieuwe technisch hart en probeert met alles wat hij doet waarde op het veld te creëren.

Bijvoorbeeld door veelbelovende spelers als Seedorf en Agirman vast te leggen, al is het nog maar de vraag of een enkeling straks doorbreekt. Dat het hier voetballers met een Surinaamse respectievelijk Turkse achtergrond betreft is ook geen toeval. ,,De club moet een doorsnee zijn van Den Haag met zijn multiculturele samenleving”, zegt Jol. Daarnaast krijgt de nieuwe technische staf met oud-spelers als Aleksandar Rankovic, Richard Knopper en Rick Hoogendorp voor supporters een herkenbaar gezicht.

Voorwaarden
Het is nog maar het begin van wat er in Den Haag gaat veranderen. Op technisch vlak kondigt een rigoureuze ommezwaai zich aan. Ook omdat algemeen directeur Mohammed Hamdi de broekriem aantrekt, zorgt hij er nu samen met Jol voor dat het over is met het halen van hoofdzakelijk ervaren eredivisiespelers. Als dat gebeurt, gebeurt dat volgens de juiste voorwaarden.

Een salarisplafond maakt dat ook een stuk lastiger, al staan tijdens de coronacrisis alle vergoedingen onder druk. Soms is dat even schrikken, bijvoorbeeld voor Ricardo van Rhijn (28). Na een jaar Heerenveen is hij transfervrij. Niet voor het eerst is de verdediger uit Leiden bij ADO in beeld, maar met een maximale vergoeding van twee ton per jaar is het maar de vraag of een speler als Van Rhijn daarvoor naar Den Haag komt. Het gemiddelde salaris in de eredivisie ligt een ton hoger.

Bron: Algemeen Dagblad
Fly-Over Leaderboard

3 reacties

 1. Hans

  2 Ton? Ik vind het heel veel voor voetballers die nog weinig tot niets hebben laten zien. Maar als je een balletje hoog kan houden, schijnt het heel normaal te zijn in de voetbal wereld een dergelijk bedrag. Er zijn mensen die veel harder moeten werken, ook die een eigen bedrijf hebben, die dit niet verdienen, en dat wilde ik even kwijt. Ja er zijn er ook die een dergelijk bedrag per week verdienen, maar die kunnen meer dan een bal hoog houden, maar het blijven absurde bedragen.

  Beantwoorden
 2. Nick

  Maar als je niet mee gaat met de salarissen van tegenwoordig gaan de spelers naar andere clubs.. maar opzich een goed beleid.. we hebben nu spelers die misschien meer verdienen maar geen pepernoot raken..

  Beantwoorden
 3. Jap33

  Voetballerij is een rare wereld. Een beetje trainen, 1 keer per week een wedstrijdje en dan grof meer verdienen dan ministers, directeuren, artsen… En dan speel je bij ADO. Kan je er helemaal niets meer van, sta je terecht onderaan omdat je wekelijks laat zien dat je slecht presteert en dan kom je alsnog met meer dan 2 ton thuis…Ik begrijp wel dat ze snijden in salarissen, want he kan het niet verkopen aan je fans dat ze alsjeblieft geen geld terug vragen van de niet gespeelde wedstrijden dit seizoen naar wel je bijna gedegradeerde spelers tonnen aan salaris mee te geven. (En dan nog maar te zwijgen van salarissen die bestuurders meekregen die de club laatste 3 jaar kapot hebben gemaakt…)

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.