De transfers van Samy Bourard (24) en Jay Idzes (19), naar respectievelijk ADO Den Haag en Go Ahead Eagles, zijn geen zekerheidjes meer. De twee hebben hun aflopende contracten niet tijdig opgezegd en dus liggen ze nu tot medio 2021 vast bij FC Eindhoven.

Idzes werd vrijdag door Go Ahead Eagles gepresenteerd als transfervrije aanwinst voor aankomend seizoen. Nog diezelfde dag kwam er in Deventer echter een probleem aan het licht: Idzes en zijn zaakwaarnemer hebben verzuimd het aflopende contract bij FC Eindhoven vóór 15 mei op te zeggen. En omdat FC Eindhoven eind maart ook niet formeel heeft opgezegd (in de hoop dat Idzes toch zou blijven), wordt de samenwerking automatisch met een jaar verlengd, onder dezelfde voorwaarden.

Geen reactie
Vanuit FC Eindhoven volgde geen officiële reactie, maar navraag bij clubmensen leert dat intern niemand rouwig is om dit scenario en dat er ook een beetje op gehoopt werd. Ook Samy Bourard, die recent uit de spelersapp van FC Eindhoven stapte en al met zijn hoofd bij ADO zit, ligt door nalatigheid van zijn belangenbehartiger een jaar extra vast. Hierdoor kan FC Eindhoven een transfersom opstrijken voor de Belgische middenvelder, voor Idzes en ook voor Karim Essikal (24), die in hetzelfde schuitje zit.

De zaakwaarnemer van Bourard en Essikal, diens broer Zouhair Essikal, liet gisteren weten niet blij te zijn met de situatie en hoopt dat de transfer van Bourard dinsdag alsnog wordt afgerond. De overgang van Idzes naar Go Ahead is allerminst zeker, want die club lijkt geen transfersom te gaan betalen. Paul Bosvelt, technisch manager van Go Ahead, hoopt toch tot een goede oplossing te komen en verwacht eind deze week meer duidelijkheid. De intentie is de transfer alsnog mogelijk te maken.

Geen schoonheidsprijs
De handelwijze van FC Eindhoven verdient misschien niet de schoonheidsprijs, al wijzen ze in Eindhoven terecht naar de verantwoordelijkheid van zaakwaarnemers. Bovendien kan de club het geld dat dit waarschijnlijk gaat opleveren goed gebruiken in deze crisistijd. FC Eindhoven wil deze week nog om de tafel met de ‘getroffen’ spelers om te praten over de situatie.

Bron: Algemeen Dagblad
GGH Media Leaderboard

4 reacties

 1. Aad

  Het blijft een Belg hè, man man man. Lekkere zaakwaarnemer ook joh. Die zal je maar hebben.

  Beantwoorden
 2. Ron

  De club valt niets te verwijten, iedereen wil de beste spelers behouden. Het probleem in deze ligt bij die zaakwaarnemer, die behalve Brouard ‘toevallig’ ook zijn broertje vergeet…

  Beantwoorden
 3. Nick

  Het verhaal is heel simpel.. er is niet opgezegd omdat na 15 mei ofzo je dan gwn speler blijft van Eindhoven.. waarschijnlijk was er toen nog geen interesse.. Eindhoven kan wel gaan neppen maar de spelers willen weg. Laat gaan zal ik denken.. want wat willen ze dan? Een transfersom? Geef ze dan 5% doorverkoop percentage.. Ado haalt weer eens een speler vroeg in het seizoen..

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.