ADO Den Haag heeft met de spelersgroep een akkoord bereikt over een tijdelijke salarisverlaging. Ook met de directie, de stafleden en het overige personeel zijn er afspraken gemaakt over het inleveren van loon, om de club door de coronacrisis te kunnen helpen. De uitgangspunten van het collectieve akkoord van de Federatie Betaald Voetbal Organisaties (FBO), de spelersvakbonden VVCS en ProProf en de CBV (Coaches Betaald Voetbal) vormen de basis van de afspraken.

Door de coronacrisis verkeert ADO Den Haag in financieel zwaar weer. De club is daarom al geruime tijd op diverse vlakken bezig met kostenbesparingen voor het lopende en het komende seizoen. Er wordt tevens veelvuldig gesproken met de belangrijkste stakeholders van ADO Den Haag, maar ook met het eigen personeel. Dat heeft, aan de hand van het FBO-pakket van aanbevelingen en afspraken, dus geleid tot een akkoord over salarisreductie.

Algemeen Directeur Mohammed Hamdi: “Het is mooi dat er in de volle breedte van de club wordt meegedacht en -geholpen in deze lastige tijd. Dat is ook essentieel, want we worden hard geraakt door de coronacrisis. Daarom deden we in een eerder stadium ook al een beroep op de NOW-regeling”, zegt Hamdi. “Natuurlijk zijn er nog steeds veel onzekerheden; wanneer kunnen we bijvoorbeeld weer voetballen en wanneer zal dit weer met publiek kunnen? Wat in ieder geval wél zeker is, is dat we hier samen doorheen moeten komen. Wat dat betreft is dit een sterk signaal vanuit de hele club. Ik ben alle collega’s dankbaar voor de wijze waarop ze zich hebben opgesteld tijdens de gesprekken over de loonkorting.”

Namens de spelersgroep reageert aanvoerder Aaron Meijers op het akkoord. “Voor ons was het van het begin af aan duidelijk en logisch dat wij met de club zouden meedenken in deze moeilijke periode. Het is een onwerkelijke situatie en als spelersgroep zijn wij ons bewust van de impact van de coronacrisis op de club. Daarom staat iedereen achter dit akkoord”, aldus Meijers. “Daar wil ik nog aan toevoegen dat wij alle supporters en sponsoren zeer dankbaar zijn voor de steun en reacties die wij in deze tijd mogen ontvangen. We hopen dat zij ook goed door deze crisis komen.”

Een miljoenenverlies is onafwendbaar door de coronacrisis, zo gaf Hamdi eerder ook al aan. “Door de financiële schade is de steun aan alle kanten nu hard nodig. Wat dat betreft is het prachtig dat we vanuit onze supporters en sponsoren al zoveel hartverwarmende reacties hebben mogen ontvangen. We kunnen het namelijk niet alleen. We moeten het met elkaar doen, zoals dat ook bij ADO Den Haag past”, stelt Hamdi.

Brody’s leaderboard

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.