Het Prinses Irene Sportpark is de komende twee seizoenen de trainingsaccommodatie van de eerste selectie van ADO Den Haag. De club is verheugd dat er overeenstemming is bereikt voor het gebruik van deze kwaliteitslocatie in Rijswijk, maar blijft ook met de gemeente Den Haag aan de slag gaan om op langere termijn terug te keren naar het Zuiderpark.

De reden voor de nieuwe trainingslocatie is uiteraard dat het kunstgras in het Cars Jeans Stadion op dit moment vervangen wordt voor natuurgras. De eerste selectie van ADO Den Haag zal daarom in ieder geval de komende twee jaar trainen op het Prinses Irene Sportpark, dat gelegen is aan de Rijswijkse Schaapweg. Hoewel er voor die tijd nog de nodige aanpassingen en verbouwingen zullen plaatsvinden, kan de accommodatie met recht een A-locatie genoemd worden. Het voormalige sportcomplex van RVC, RVC Rijswijk en Haaglandia werd de afgelopen jaren namelijk grondig vernieuwd en heropend. Dat maakt het mogelijk om op korte termijn een Eredivisiewaardige locatie te realiseren.

Op het Prinses Irene Sportpark krijgt ADO Den Haag de beschikking over twee volledige natuurgrasvelden en ook nog een half natuurgrasveld. Indien gewenst kan er ook getraind worden op het beschikbare kunstgras. Het onderhoud van de velden zal worden gedaan door AH Vrij, dat zich ook ontfermt over de verzorging van de natuurgrasmat in het Cars Jeans Stadion.

Algemeen Directeur Mohammed Hamdi van ADO Den Haag: “We zijn zeer verheugd dat we deze trainingslocatie in ieder geval de komende twee seizoenen kunnen gebruiken. We waren op zoek naar een trainingsaccommodatie met minimaal twee natuurgrasvelden. Het is mooi dat we een locatie hebben kunnen vinden die aan de belangrijkste voorwaarde voldoet. Daar willen we de gemeente Rijswijk en de eigenaren van het sportpark hartelijk voor bedanken.”

Björn Lugthart, wethouder Sport en Gezondheid van Rijswijk: “We hebben het doel om van Rijswijk een sportstad te maken en dit sluit daar mooi bij aan. We zijn ontzettend blij dat het sportpark nieuw leven is ingeblazen, onder aanvoering van Hans Lammertink. Dit is gigantisch goed voor de sport en stimuleert mensen om weer naar dit sportpark te komen. Zelf woon ik hier aan het einde van de straat en het was mij een doorn in het oog dat het complex lange tijd verlaten oogde. Het is mooi dat er weer steeds meer bedrijvigheid komt.”

Zuiderpark nog steeds de wens
Het betrekken van het Prinses Irene Sportpark betekent niet dat het uiteindelijke doel om terug te keren naar het Zuiderpark aan de kant is geschoven. Hamdi: “De komende twee jaar dienen in principe ter overbrugging. We koesteren nog steeds de wens om, samen met de gemeente Den Haag, een fraaie trainingsaccommodatie te realiseren in het Zuiderpark. We willen alsnog terug naar onze roots en kunnen daar nu meer tijd voor nemen. Dat doen we uiteraard met de gemeente, waarmee we zeer positieve en constructieve gesprekken voeren. Omdat kwaliteit daarin wel boven snelheid gaat, is dit een mooie en goede oplossing.”

Hilbert Bredemeijer, wethouder Sport van de gemeente Den Haag, maakt zich daar ook sterk voor. “ADO Den Haag en de gemeente Den Haag hebben hetzelfde doel voor ogen: de eerste selectie terug in het Zuiderpark en zo een prachtige plek creëren waar zowel de jeugd als de profs naast elkaar kunnen trainen. Om daar in één keer een mooi en stevig trainingscomplex neer te zetten, wordt nu wat meer tijd genomen. Deze overbruggingsperiode gaan we samen met ADO Den Haag gebruiken om dit voor elkaar te krijgen. Hoe sneller het eerste elftal kan terugkeren op Haagse trainingsgrond, hoe beter, wat mij betreft. We hebben hierover goede gesprekken met de club.”

Bron: ADO Den Haag
Brody’s leaderboard

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.