Clubs mogen vanaf 1 september weer supporters toelaten. Dat advies kreeg de regering van het Outbreak Management Team (OMT) en daar is gehoor aan gegeven. Fans moeten zich ook in het stadion aan de 1,5 meter afstand houden. Daar bestaat er een opvallende, strikte maatregel: spreekkoren zijn verboden vanwege gevaar op coronabesmetting. Dat heeft Mark Rutte woensdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

Vanaf 1 september zijn er weer fans toegestaan in voetbalstadions, liet Rutte woensdag tijdens de voorlopig laatste persconferentie weten. De Eredivisie gaat in principe weer van start op 11 september, na de interlandperiode die daarvoor op het programma staat. Dat betekent dat er bij de twee interlands van Oranje ook fans aanwezig mogen zijn. “In De Kuip of de Arena mogen mensen weer vanaf anderhalve meter van elkaar zitten”, vertelt Rutte woensdag.

De regel van de anderhalve meter afstand houden blijft intact. Dat betekent dat de tribunes vermoedelijk voor een derde gevuld zullen kunnen worden, waardoor de stadions absoluut niet uitverkocht zullen worden. Een andere regel is dat er niet mag worden gezongen op de tribunes.

Bron: FC Update

2 reacties

 1. wim

  wederom een belachelijke maatregel. Niet zingen? Wat doe je eraan als dat wel gebeurt? Geen spreekkoren? Gaat echt niet lukken.

  Beantwoorden
  • Generaal pardon

   Dat is toch het zelfde dat je kan naar de hoeren maar je mag niet wippen. belachelijk!!

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.