Amar Catic verruilt normaal gesproken op korte termijn PSV voor ADO Den Haag. De 21-jarige aanvaller vertrekt transfervrij bij PSV en kan in het Cars Jeans Stadion een contract tot medio 2023 ondertekenen. Zaakwaarnemer Wessel Weezenberg van het kantoor Prime Sportbusiness geeft aan dat nog geen sprake is van een volledige deal, maar is wel al enige tijd in gesprek met de Hagenaars.

Catic kreeg geen nieuw contract in Eindhoven, waar hij niet definitief kon aanpikken bij de A-selectie. Hij moet nog medisch gekeurd worden door ADO en een presentatie vindt vermoedelijk pas volgende week plaats. Vorig jaar maakte hij onder toenmalig trainer Mark van Bommel wel zijn Europa League-debuut bij PSV, maar daarna moest hij toch weer bij Jong PSV verder. Hij speelde als invaller in twee internationale uitwedstrijden van PSV. Catic speelde ook onder Van Bommel bij PSV onder 19 en wist daarmee kampioen van Nederland te worden. In de eredivisie maakte hij nog geen speelminuten, maar in de Keuken Kampioen Divisie heeft hij al wel dertig wedstrijden gespeeld.

De Bosnisch jeugdinternational was tien jaar actief voor PSV en kwam daarvoor uit voor Willem II. Voor hem was veel belangstelling, vooral omdat Catic enkele specifieke kwaliteiten heeft. Hij is razendsnel en in counters een aanvaller die zijn slag weet te slaan. In het spel aan de bal kan hij de komende jaren proberen een ontwikkeling door te maken. Onder meer Fortuna Sittard was in Catic geïnteresseerd, maar op dit moment ligt ADO op koers om hem aan te trekken.

Bron: Eindhovens Dagblad
Brody’s leaderboard

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.