In deze rare tijd waarin de wereld in brand heeft gestaan en waar her en der nog een vuurtje geblust wordt, zou je zowaar vergeten dat er in de spelonken van het Cars Jeans Stadion aan een eredivisie-waardig team wordt gebouwd.

Als er dan toch over een winnaar mag worden gesproken in deze duistere en onzekere periode -waar de media er een sport van maakt om je zo bang mogelijk de dag te laten beginnen- dan zijn dat natuurlijk wel onze club en de Rooms-Katholieken uit Waalwijk, die flink gebeden hebben om hun degradatie te ontlopen.

Maar zo zie je, de ene dag sla je een kruisje of onze club nog genoeg punten gaat pakken om degradatie te ontlopen en enkele dagen later komt er even een onbekend virus ons land binnen vallen. Hoe betrekkelijk kan voetbal zijn als men denkt dat de wereld vergaat…

En was het eerst de gezondheid van de samenleving, dan kwam er daarna een andere hype overgewaaid uit Amerika. Gelukkig speelde deze hele kwestie zich niet af in mijn jeugd, want op de staantribunes van het Zuiderpark hebben we iedereen beledigd die niet uit Den Haag kwam. Rood. Zwart, Paars, kaal en zij beledigden ons en wie het origineelste was daarin, die had een soort van gewonnen en dan was het klaar. Maar met de lange tenen van tegenwoordig is er geen (schoen) maat meer te vinden.. Ik ging zich zelfs zorgen maken dat niet enkele dwarrels het standbeeld van onze Haagse held Aad Mansveld iets aan zouden doen, omdat hij in de jaren zeventig een keer de bal verovert zou hebben van een tegenstander met buitenlandse roots…

Intussen is het virus, door het W.H.O. ( een overkoepelende organisatie waarin ik bepaalde vergelijkingen zie met de F.I.F.A., ook heel transparant -ahum- en ook helemaal geen dubbele agenda’s -ahum-) tot pandemie verklaard, in Nederland weer gaan liggen en mag er zowaar weer een balletje gaan rollen op onze grootste aanwinst: natuurgras!!

Enige tijd geleden had ik al vermeld, dat ik medelijden had met onze Tommie, die moest ploeteren op dat ellendige kunstgras. Maar onze kersverse vader mag weer een ouderwetse tackle inzetten en zal weer als een jong veulen het prachtige grasmat opdraven, met afgrijzen bekeken door de ‘groundsman’.

Oud-speler Martin Jol, die in de mid-jaren tachtig samen met oud-voorzitter Dé Stoop verantwoordelijk was voor de wederopstanding van F.C. Den Haag, is na enige omzwervingen-niet altijd een juiste keuze- weer terug op het oude nest en het doet mij goed om te zien dat deze zwaargewicht (niet alleen figuurlijk) zijn nek uitsteekt om een team neer te zetten waar een supporter blij van kan worden.

Zou Samy Bourard, onze aanwinst uit de KK-divisie, het na een goed seizoen bij Eindhoven ook kunnen laten zien op het hoogste nationale niveau? Als je de filmpjes bekijkt van deze Belg met Marokkaanse roots op YouTube, dan zie je een paar hele aardige dingen. Geruchten gonzen over oud-spelers van de club, die het voorbeeld van Arjen Robben zouden kunnen volgen en zich misschien weer in een geel-groen tricot willen hijsen, wordt vervolgt…..?

Het lijkt en is alweer een eeuwigheid geleden dat Den Haag een wedstrijd kon spelen en dat het afsloot op een positieve manier, met leuk voetbal en met een overwinning. Maar ik kijk er naar uit. Persoonlijk ben ik er namelijk wel een beetje klaar voor en ook klaar mee. Klaar met de bangmakerij. Eerst het gevecht tegen de streep met een mogelijke degradatie en daarna met de bangmakerij in de samenleving. De media en de voorlichters die ons proberen ons te laten geloven in het ‘nieuwe normaal’, wat natuurlijk abnormaal is.

De balans nu opmakend is hooguit 0,03 % getroffen (natuurlijk zeer triest voor de slachtoffers en nabestaanden), feitelijk nog minder, want de gewone griepslachtoffers werden er ook bij opgeteld en van die 0,03% is 0,6 % onder de vijftig. Even voor de beeldvorming; als ik morgen de deur uitga is de kans op een auto-ongeluk vele malen groter.. (p.s. de griepslachtoffers in 2017-2018 was bijna 2x zo veel)

Het zal maar gebeuren, dat Tommie Beugelsdijk in blessuretijd tegen onze aartsrivalen de bal erin glijdt om de winnende goal te maken!? Snel met zijn vieren naar de auto rennen met je hand op je mond, om daar vanuit je tenen een oerkreet te produceren, omdat onze minister-president na een avondje doorhalen (doorgesnoven hooligan) iets heel raars heeft aangekondigd, dat je namelijk niet hardop mag juichen…

Ik zou onze premier en vele anderen adviseren om eens goed te luisteren naar Maurice de Hond. Deze werd eerst niet serieus genomen, maar intussen wordt deze theorie over aerosols eindelijk ook door andere wetenschappers erkend. En dat de anderhalve meter afstand in de buitenlucht uit de lucht gegrepen is.

Maar dat is míjn mening en ik vind dat ik dat in ons Den Haag nog steeds mag hebben!

Hopelijk de volgende keer weer alleen over Ado Den Haag te kunnen schrijven, maar sommige dingen moesten van mijn Haagse hart!

BROTHER

GGH Media Leaderboard

2 reacties

 1. Olaf

  Grappig en herkenbaar verhaal. Topmaar laat de wiskunde AUB maar achterwege. Hele afdelingen in verzorging- en verpleegtehuizen zijn uitgeroeid door dit “griepje”, zonder dat deze mensen in de statistieken worden meegeteld.

  Beantwoorden
  • Brother

   Bedankt voor je compliment, Olaf. Wil er wel even bij vermelden dat de cijfers in mijn stuk gebaseerd zijn op het officiële aantal van ruim 6100 ínclusief de slachtoffers in verzorgings- en verpleeghuizen, die het RIVM meetelt.. Neemt niet weg dat dit triest is en hopende dat we allemaal weer snel blij kunnen worden, al is het maar van dat balletje dat de juiste goal in rolt…

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.