Eljero Elia kan zondagavond kampioen worden als hij het met Istanbul Basaksehir opneemt tegen Kayserispor. Daarna vertrekt hij bij de club waar hij sinds 2017 speelt en een terugkeer naar Nederland is niet ondenkbaar. In een interview met Omroep West vertelt de buitenspeler dat geld geen belangrijke rol speelt bij zijn keuze voor een nieuwe club. ADO Den Haag en FC Twente hebben al naar hem geïnformeerd, terwijl FC Groningen-aanvaller Arjen Robben hem ook heeft gepolst.

“Ik wil plezier hebben en lekker voetballen. In mijn laatste jaren alles geven. Met een goede herinnering afsluiten. Daarna focussen op mijn carrière als trainer”, aldus Elia, wiens zaakwaarnemer al met veel clubs gesproken heeft. “Ook hebben clubs mij gebeld. Ron Jans (trainer FC Twente, red.) heeft mij gebeld. Ik heb ADO-directeur Mohammed Hamdi gesproken. Ik heb Martin Jol gesproken. Taco van de Velde, een goede vriend van mij en tegenwoordig werkzaam bij ADO, heeft mij gebeld. Ook Arjen Robben heeft me een bericht gestuurd.”

ADO lijkt serieus werk te maken van de terugkeer van de 33-jarige buitenspeler, die als profvoetballer doorbrak in Den Haag. “Ze hebben een hele mooie video voor mij gemaakt. Daar sprak echt heel veel waardering uit. Ze willen me heel graag hebben”, aldus Elia. Hoe hij aankijkt tegen een eventuele terugkeer bij ADO? “Het zou het ideale plaatje kunnen zijn. We moeten kijken en praten wat mogelijk is. Over Hamdi heb ik alleen maar goede verhalen gehoord. Jol ken ik al heel lang. Toen ik naar HSV ging, vertrok hij helaas net. Rankovic heb ik als teamgenoot meegemaakt, heb ik veel van geleerd, is een voorbeeld voor mij geweest als prof. Zelfde geldt voor Knopper.”

Elia zegt het gevoel te hebben dat hij terug naar Nederland wil. “Maar het moet wel van twee kanten kloppen. Inleveren van salaris hoort ook bij mijn leeftijd en land, in dit geval Nederland. Het budget is daar nou eenmaal niet zo groot”, weet de dertigvoudig Oranje-international. “Alleen bij Ajax is het budget groot. Over geld gesproken. Ik kijk er niet meer puur naar. Ik heb iets opgebouwd en ik moet zorgen dat ik de rest van mijn leven goed zit. Als ik terugkom naar Nederland is het puur om te presteren en plezier te hebben.”

Bron: Voetbalzone
Brody’s leaderboard

9 reacties

 1. Rick070

  Alsjeblieft niet zeg lult alleen nog maar uit zijn nek maar voetballend allang niks meer waard!!!! Liet destijds ado lelijk vallen voor de centen…gewoon een jong elftal opbouwen laat dat maar aan Ranco over!!!

  Beantwoorden
  • RWS

   Je praat onzin. Doet het gewoon heel goed in Turkije en staat op het punt daar kampioen te worden. Kan zelfs blijven daar. Zou de eerste echte versterking zijn en een speler uit de buitencategorie voor Den Haag. Verdiep je eerst voor je dingen zegt die niet kloppen. Heeft als jonge speler gewoon een stap omhoog kunnen maken, en dat gedaan, niets mis mee. Denk dat Ranko hem dolgraag wil hebben. Anders had Ranko geen contact opgenomen met hem.

   Beantwoorden
   • VakkieG

    Dus hij moet gaan informeren dat hij wisselspeler is de laatste 17 wedstrijden ?? Dus eerst zelf beter opletten.
    En hoe kom je erbij dat Rancovic contact met hem opzocht???

 2. Rijsbergen

  Ik ben het met RWS eens over Elia,en trouwens hij is met zijn club KAmPIOEN geworden wat daar een hele prestatie is,want ik ken dat Turkse voetbal daar,dus laat hem maar komen dan zullen we nog ‘n hoop plezier van hebben,Jol sla je slag voor dat er ‘n andere club hem pakt.

  Beantwoorden
 3. Willem-Voorburg

  Is een goeie speler, maar als het hem niet meer om het geld te doen is, hier ben je welkom. Als je maar nog wel kan presteren, en dan gaan de supporters (als het weer mag) je uiteraard toe juichen.

  Heb het altijd een leuke actie speler gevonden.

  Beantwoorden
 4. Nick

  Kan de tegens echt niet begrijpen.. Haagse gozer zolang in de jeugd hier gezeten.. die moet je met zijn cv toch allemaal willen??
  Presteren doet hij wel hoor, kijk maar nu in Turkije, al zou die 80% meenemen voegt hij nog wat toe aan ons Ado!

  Beantwoorden
 5. Rick070

  Hij gaat nooit een miljoen salaris inleveren. Het ado plafond staat op 250k en met Elia loopt dat gelijk scheef, lekker infesteren in je eigen jeugd .

  Beantwoorden
 6. Nick

  Hij wilt graag trainer worden. Als je misschien met een wat langer contract komt.. 2 jaar speler 3 jaar trainer.. Immers heeft dit ook.
  Maarja laten we afwachten. Als salaris inleveren zoals hij zei geen probleem is dan zie ik hem zo komen.. Maarja geld maakt blind

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.