Mark Wotte wordt de nieuwe hoofdtrainer van Al-Wahda, een topclub uit de Verenigde Arabische Emiraten.. De Nederlander was eerder nog hoofd jeugdopleiding en tekent voor één seizoen. Wotte neemt Alfons Groenendijk mee als assistent.

De trainer, die in december 2019 opstapte bij ADO Den Haag, doet bewust een stapje terug. “Mark Wotte is eindverantwoordelijk, maar ziet voor mij goede rol weggelegd in de staf”, laat Groendendijk weten aan FOX Sports. “Ik wilde iets totaal anders en zie het als een enorme ervaring: een mogelijkheid om mijn blikveld te verruimen.” Groenendijk, die eerder in beeld was als hoofdtrainer bij Roda JC, wil niet teveel ingaan op z’n toekomst. “We zien hoe het loopt.”

Wotte en Groenendijk zijn goede bekenden. Ze voetbalden samen begin jaren negentig bij FC Den Haag. Tussen 1998 en 2000 was Wotte de trainer van Groendendijk bij FC Utrecht. Wotte laat weten dat Groenendijk zijn eerste assistent wordt. Dennis Gentenaar wordt de keeperstrainer, fysiektrainer Michael Lindeman completeert de Nederlands getinte staf.

Bron: Eredivisie
GGH Media Leaderboard

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.