ADO Den Haag heeft een nieuwe rechtsachter in huis gehaald. Andrei Ratiu wordt voor één seizoen gehuurd van Villarreal, met een optie tot koop. De 22-jarige back, die ook als vleugelaanvaller kan spelen, is jeugdinternational van Roemenië en heeft bij Villarreal een contract tot medio 2022.

Ratiu is geboren in het Roemeense Aiud, maar verhuisde op 6-jarige leeftijd al naar Spanje. Na periodes bij Águaviva en Andorra CF stroomde de rechtspoot al vroeg in bij de jeugdacademie van Villarreal. Ratiu doorliep de jeugdopleiding van El Submarino Amarillo en speelde de afgelopen twee seizoenen bij Villarreal B. Op 18 april 2019 maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van de Spaanse club. Dat gebeurde in de kwartfinale van de Europa League, tegen Valencia.

“Ik ben zeer gelukkig met mijn komst naar ADO Den Haag”, zegt Ratiu over zijn overstap. “Ik zie dit als een stap vooruit. Er waren vele mogelijkheden om mijn carrière in Spanje voort te zetten, maar ik denk dat een overgang naar de Nederlandse Eredivisie op dit moment de beste keuze is. Ik ga alles geven voor deze club, omdat ik het vertrouwen en de inspanning van de club om mij te halen wil terugbetalen. Het voelt als een eer om in dit shirt te mogen spelen en strijden. Ik kijk ernaar uit om de fans te ontmoeten in het Cars Jeans Stadion, waar ik veel prachtige avonden hoop te beleven.”

Martin Jol, hoofd van het Technisch Hart, heet Ratiu met enthousiasme welkom. “We zijn in de gelukkige omstandigheid om nu meerdere jonge, talentvolle rechtervleugelverdedigers aan boord te hebben. Na het vertrek van Dion Malone, die veel op de positie van rechtsachter gespeeld heeft, was een betere bezetting op deze plek gewenst. Het voordeel van Andrei is dat hij op meerdere linies aan de rechterkant kan spelen. Als hij als back speelt, is hij dan ook zeer offensief ingesteld”, aldus Jol.

Bron: ADO Den Haag
Brody’s leaderboard

5 reacties

 1. Ruud

  Ze kunnen beter een goede spits kopen ! Voor rechtsback heb je toch van Ewijk,die jongen deed het gewoon goed begin vorig seizoen. Is die geblesseerd dan geef je Polley toch een kans…..

  Beantwoorden
  • Jap33

   Je kan niet met enkel van Ewijk daar het seizoen beginnen. Posities moeten dubbel bezet zijn. Wat als Ewijk iet in vorm is, geblesseerd, geschorst? Daarnaast kan je deze Roemeen op meerdere posities plaatsen. Goede zet dus! Wil je als ADO omhoog, moet je een volle selectie hebben waar flink in geconcurreerd wordt. Niemand wil meer die uitgebluste ongeinspireerde zooi van afgelopen seizoenen.

   Beantwoorden
   • vakkieG

    en zo krijgen die twee jonge beloftes uit het belofte team weer geen kans en lopen ze straks weer de deur uit

 2. Jap33

  Kansen moet je pakken, niet krijgen Van Ewijk heeft dat al gedaan bijvoorbeeld. Technisch rt heeft deze ,om er laten zien dat ze de jeugd veel aandacht gaan geven in tegenstelling tot afgelopen 25 jaar

  Beantwoorden
 3. Nick

  De jeugd is ook niks.. als ze goed zijn stromen ze wel door.. wat uitgeleend wordt aan keukenkampioen zijn daar ook niet de smaakmakers..
  liefst nog een spits een vleugelspeler en een middenvelder en dan is het wel oké zo.. dan hopen dat het de juiste formule is op het veld.. vorig seizoen had ik doordat dit ontbrak elk weekend een schijt weekend

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.