Na Tommie Beugelsdijk verliest ADO Den Haag binnen tien dagen ook het tweede grote Haagse clubicoon. In onderling overleg hebben Lex Immers en de club besloten uit elkaar te gaan.

Het vijfjarige contract is met onmiddellijke ingang ontbonden. Immers stopt niet met betaald voetbal en hoopt nog voor de start van het seizoen over twee weken elders in de Eredivisie onderdak te vinden. De oud-Feyenoorder maakte de hele voorbereiding mee bij ADO Den Haag en is nog topfit.

De 34-jarige Immers kreeg afgelopen weken steeds meer signalen vanuit de club dat zijn aanwezigheid niet langer gewenst is.

Nieuwe start
ADO Den Haag wil na het vorige rampseizoen waarin het Eredivisieschap werd gered door de corona-uitbraak een nieuwe start maken. Herhaaldelijk liet de clubleiding met directeur Mohammed Hamdi, technisch adviseur Martin Jol en trainer Aleksandar Rankovic doorschemeren dat een aantal spelers te zwaar op de salarisbegroting drukte om door te kunnen selecteren en stappen te maken. Het ging hierbij om gevestigde namen zoals Immers en Beugelsdijk, maar tevens aanvoerder Aaron Meijers, Michiel Kramer, Erik Falkenburg en Danny Bakker.

Het lijkt slechts een kwestie van tijd alvorens ook één of meer van die spelers in het kielzog van Immers en Beugelsdijk zullen vertrekken uit Den Haag. Meijers wordt al in verband gebracht met Sparta.

Trainerscursus van de baan
Immers heeft inmiddels afscheid genomen van zijn ploeggenoten en de technische staf van ADO. De net 34 jaar geworden Hagenaar zou volgens zijn contract de komende twee jaar nog speler zijn van ADO Den Haag om daarna door te stromen naar een rol in de technische staf binnen de organisatie van de club. Daarvoor was samen met de vorige technisch directeur Jeffrey van As een traject van drie jaar opgesteld waarin Immers ook diverse trainerscursussen zou gaan volgen. Ook dit is met het vertrek van Immers van de baan.

Laatste wedstrijd
Afgelopen zaterdag speelde Immers derhalve zijn laatste wedstrijd in zijn favoriete groengele kleuren. Hij startte in de basis tegen Vitesse, maar moest al vlot plaatsmaken toen hij een bal vol op zijn hoofd kreeg en last hield van duizeligheid.

Immers, afkomstig uit de eigen jeugd van ADO Den Haag, speelde met tussenpozen bij Feyenoord, Cardiff City en Club Brugge acht jaar in het eerste elftal van de club achter de duinen. In 2007 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal.

Bron: De Telegraaf
Fly-Over Leaderboard

22 reacties

 1. Cees

  Het is wat het is….Altijd voor in de strijd gegaan maar ook stijders worden moe…bedankt voor de mooie jaren en veel succes Lex in je verdere sportieve loopbaan, waar dat ook moge zijn….

  Beantwoorden
 2. Rick070

  Zijn salarijs zat in de weg krijg toch steeds meer een kutgevoel weer .Ze wilde die blingbling (elia)wel een contract geven dus wat een gelul,

  het ga je goed lex en weer terug naar dso,

  Beantwoorden
  • RWS

   Je praat onzin. Elia was een salaris binnen de financiele huishouding geboden. Immers verdiende veel meer, en raakte al 2 jaar geen bal meer……

   Beantwoorden
 3. Rijsbergen

  Het houd maar niet op,wie is de volgende zo gaat het niet langer als je ervaren krachten eruit gooit is Meyers de volgende of Goosens, pleur lekker Bakker eruit,en net zo als hier boven haal van Duinen terug en Summerville dan heb je weer ‘n hardwerkende spits en ‘n snelle vleugelspeler.

  Beantwoorden
 4. Jap33

  Goede zet! Hoe geweldig ze ook zijn geweest voor de club, er komt een eind aan. Immers, Beugel, Meijers, falkenburg, ze kosten verschrikkelijk veel en voegen nu niets meer toe. Wil je stappen maken, dan moeten ze eruit en nieuwe ervoor terug. Van Persie speelt ook niet meer voor Feyenoord. Het is gewoon klaar en ze stagneren daarmee de vooruitgang. Van hun salaris haal je een ervaren sterkhouder van 6 jaar jonger terug. Klasse Jol!

  Beantwoorden
  • Rick070

   Moeten ze daarom weggepest worden??? Elke ado speler met lex zijn ooievaar verdient een andere afloop dan dit

   Beantwoorden
   • rws

    Weggepest? Door wie? Praat geen onzin man. Presteerde helemaal niets meer voor veel teveel geld.

 5. 1905

  Presteerde al jaren niet meer en kreeg bonje met Ranco, daarom heeft Jol hem weggestuurd. Komen nog genoeg nieuwe spelers aan, dat geen geld verhaal zou ik maar met een korreltje zout nemen. Jol wil de selectie helemaal opschonen, en Mo steunt hem.

  Beantwoorden
 6. vinz

  Net als Tommie, doodzonde dat hij weg gaat…. Jongens van de club en die je een eigen gezicht geven moet je waarderen en behouden!!

  Beantwoorden
 7. RWS

  Je praat onzin. Elia was een salaris binnen de financiele huishouding geboden. Immers verdiende veel meer, en raakte al 2 jaar geen bal meer……

  Beantwoorden
 8. Van Dijk

  Te oud te duur totaal geen rendement. Met dat soort spelers is het niets en wordt het niets. Het wordt tijd dat er eens een normaal functionerend scoutingapparaat wordt neergezet. Dat bestond alle op papier, Lex jr zat alleen de hele dag op zijn telefoon te kijken. Dat had die Jol ook goed in de gaten. Komen nog verscheidene spelers bij.

  Beantwoorden
 9. Ooievaar

  Laat me graag verrassen, maar dat weet ik wel zeker. Over Lex Schoenmaker jr mag je niets zeggen want dat krijg je een ban. Ha ha, nou dat maakt indruk op me hoor… Maar die heeft werkelijk totaal niets gepresteerd. Zat er puur door pappie.

  We hebben de afgelopen tien jaar wel geteld één leuk seizoen gehad onder Brom. Maar ook dat was stom toeval, zat totaal geen idee achter. Stom toeval. Zaten allerlei lieden die er voor zich zelf zaten en zoontjes en vriendjes binnen haalden.

  Dat is nu achter de rug. Beugelsdijk en Immers waren zeer verontwaardigd over de kritiek die ze kregen. Die eerste had nooit in het eerste mogen komen, en die tweede brak bijna zijn nek om weg te komen en te blijven. Die kwam terug toen het niet meer hoefde. Veel te veel verdienen voor veel te weinig presteren.

  Jol heeft een timmermansoog. In weerwil van Valentijn Driessen weet Jol wel degelijk waar hij mee bezig is. Jeugdopleiding nieuw leven in blazen, en jonge spelers halen die de ruggengraat van het nieuwe ADO moeten vormen. En dat in sneltreinvaart. Dit omdat we 13 jaar lang de zegeningen moeten tellen van Lex Schoemaker jr, die precies nul spelers heeft aangedragen (…)

  Maar die schijnt nog al wat aanhang te hebben onder bepaalde supporters, vriendjes van, maar dat neem ik voor kennisgeving aan. Ook hij is er gewoon uitgekieperd wegens verregaande wanprestatie. Geldt ook voor de heren Kenter, Van Veen, Rinner, Kees Jansma. Die laatste zat er alleen om UVS te beschimpen. Na de gemeente de beste sponsor ooit.

  Ben wel toe aan en ADO wat echt omhoog gaat, en niet uit de krant valt, maar waar het ooh zo gezellig is, omdat er allerlei zoontjes en vriendjes rondlopen, die geen klote presteren, maar elkaar lekker de bal blijven toespelen.

  Dat het spel en de resultaten dan bitter tegen vallen dat maakt niets uit. Daarvan geven we gewoon de buitenwacht, lees kritische supporters zoals mij de schuld.

  Maar de club maakt reuze stappen. Maar er is nog ooh zo ontzettend veel te doen, en we hebben haast geen tijd. Maar heb er ondanks dat alle vertrouwen in dat het uiteindelijk gaat goed komen.

  Dat Beugelsdijk en Immers nu gepikeerd zijn geeft wel aan dat deze jongens een volstrekt verkeerd zelfbeeld hebben. Het was beschamend wat ze lieten zien, nog erger voor het salaris wat ze er mee opstreken. Geldt ook voor ‘juffrouw’ Bakker. Schijnt dat ook hij – grootverdiener en niets leveren – niet meer in de plannen voorkomt.

  Er wordt gedaan door sommigen althans alsof ze de bijstand in gestuurd zijn.
  De tijd is voorbij dat de club werd geleid als een dorpsclub in de grote stad. En waar je de nek breekt over allerlei zoontjes en vriendjes, maar waar je per saldo goed- naar kwaad geld blijft dragen.

  Leer er maar leven, wie niet mee kan die valt af.

  Gegroet,

  Ooievaar

  Beantwoorden
   • vakkieG

    idd en er is nog geen enkel resultaat neergezet zoals altijd eerst maar eens presteren. en wat zoontje of vriendje er loopt er nog een met een contract door pappa dus . Zoveel had lex jr niet te vertellen meneer bal gehakt was de technisch directeur. En hamdi voert nu het beleid uit wat door fonteyn was geschreven dus hosanna tja dat hopen we nu allemaal wel een keer een rustig seizoen,

  • Arnold

   Ik irriteer me al jaren aan jouw negatieve reacties ook op de shoutbox waarvan ik bijna zeker ben dat je dezelfde bent. Wat jammer is dat ik niet weet hoe je er uit ziet en wat je voor werk doet, maar waarschijnlijk lelijk en uitkering dus jaloers op 2 iconen. Blijf lekker doorgaan met je negatieven uitspraken en een goed leven verder! Gr iemand die jouw al jaren zat is!

   Beantwoorden
 10. Nick

  Allemaal leuk clubiconen, die zijn in mijn ogen pas iets waard als ze op eredivisie niveau presteren. Tuurlijk zie je liever haagse gasten in je team, maar wat veel belangrijker is behoud van Ado in de eredivisie en dat trek ik met deze gasten ook in twijfel. Met dan daarbij het salaris is het gwn niet anders dan schoon schip maken.
  We hebben nu wat leuke spelertjes erbij en dan hopen dat Ranco de juiste formule weet te maken!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.