ADO Den Haag heeft de laatste wedstrijd in de voorbereiding met 1-1 gelijkgespeeld tegen Sparta Rotterdam. Voor ADO benutte Michiel Kramer een strafschop. Bij de Rotterdammers speelde oud-ADO-verdediger Tom Beugelsdijk de hele wedstrijd mee.
In de openingsfase kreeg ADO kansen via Peet Bijen en John Goossens, maar tot doelpunten leidde dat niet. Na het eerste kwartier werd Sparta iets sterker, maar bleef de wedstrijd tam.

ADO kwam na veertig minuten spelen bijna op voorsprong. Na een fraai overstapje van Kramer kwam de bal bij Samy Bourard, die zijn poging nét voorlangs zag gaan. Zonder doelpunten gingen beide ploegen de rust in.

Paal
Ook na rust was er niet heel veel te beleven op het Kasteel. Na een uur moest Koopmans in actie komen op een inzet van Deroy Duarte. De Haagse keeper tikte de poging van de Spartaan op de paal.

Een kwartier voor tijd zette Kramer ADO op voorsprong. De spits schoot een penalty binnen die was gegeven nadat een speler van Sparta de bal met de arm beroerde.

Drie keer winst
Koopmans moest nog een paar keer optreden en leek de overwinning voor zijn ploeg binnen te slepen. In de slotfase verschalkte Jeffry Fortes de sluitpost echter met een knap schot, waardoor het na negentig minuten 1-1 stond.

Door het gelijkspel tegen Sparta heeft ADO niet verloren in de voorbereiding. Eerder werden AZ en Almere City aan de zegekar gebonden. De twee andere wedstrijden in de voorbereiding eindigden in een gelijkspel tegen respectievelijk MVV en Vitesse.

Bron: Omroep West

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.