Een half jaar nadat de competitie vanwege corona moest worden stilgelegd, gaat de eredivisie dit weekeinde weer van start. Hoe zien de 18 ploegen er dit seizoen uit? Vandaag deel 2: ADO Den Haag.

ADO Den Haag onderging in de winterstop van het seizoen 2019-2020 al een enorme metamorfose. De Engelse trainer Alan Pardew werd aangesteld en er kwamen acht nieuwe spelers. Een halfjaar later is het alweer helemaal anders in Den Haag. Pardew, zijn assistenten Chris Powell en Paul Butler en de acht spelers (Sam Stubbs, Jordan Spence, Laurens De Bock, Mark Duffy, Omar Bogle, Tudor Baluta, George Thomas en Mick van Buren) zijn alweer vertrokken. Daarnaast verlengde de Haagse club de aflopende contracten van onder anderen Dion Malone, Tomas Necid en Elson Hooi niet. Crysencio Summerville keerde na een huurcontract van een jaar terug bij Feyenoord en in de afgelopen maanden vertrokken ook Tom Beugelsdijk en Lex Immers nog bij de club.

Rankovic
Tegenover alle spelers en stafleden die zijn vertrokken staat de komst van tien nieuwe spelers, een nieuwe technische staf, een nieuw systeem én een nieuwe grasmat. Trainer Aleksandar Rankovic werkt, geassisteerd door Richard Knopper, Rick Hoogendorp en Michele Santoni, nu aan het nieuwe ADO. Dat gaat hij in ieder geval dit weekeinde in een 4-4-2-opstelling doen. Daarin is er met Peet Bijen, Boy Kemper, Dante Rigo, Kees de Boer, Samy Bourard en Jonas Arweiler ruimte voor zes van de nieuwe spelers. De Roemeense rechtsback Andrei Ratiu, de Spaanse middenvelder Pascu en buitenspelers Amar Catic en Vicente Besuijen moeten hun plek in het elftal nog afdwingen.

ADO blijft de komende maand bovendien nog op zoek naar nieuwe buitenspelers voor de selectie. Die moeten ervoor zorgen dat Rankovic ook weer aan een 4-3-3-opstelling kan werken. Daarnaast wil de club er nog een centrale verdediger bij om op die positie wat ruimer in de mogelijkheden te zitten.

Bron: Algemeen Dagblad
Fly-Over Leaderboard

7 reacties

 1. rws

  Tie nieuwe spelers, maar niet een waarvan je denkt wat een geweldige aanwinst. Er zal gewoon flink kwaliteit gehaald moeten worden wil je uit de problemen blijven. En scorend vermogen heb je ook zo goed als niet in huis.

  Beantwoorden
  • Rijsbergen

   Neen dat hebben we niet,en Summerville is teru naar Feyenoord waar hij inmiddels alweer verkocht is en naar ‘n engelse club is gegaan voor maar 1.5 miljoen,en ik heb al eens eerder geschreven dat Groenendijk dat niet kreeg zelfs spelers uit de eigen opleiding niet,begrijp er niets van maar goed het zal wel.

   Beantwoorden
 2. Jap33

  Er komt vast nog wel een sterkhouder bij. Dat is ook de wens van de club. Daarentegen ziet het complete beleid er veel beter uit dan afgelopen seizoen. Goede investeringen in de jeugd, afscheid van dure overjarige vedetten, nieuwe frisse talentvolle spelers, positieve en rustige uitstraling vanuit bestuur en technisch beleid. En goede samenwerking met China en niet te verveten: eindelijk weer een grasmat. De club is afgelopen 10 jaar volledig kapot gemaakt en dit zijn zeer goede stappen naar herstel. Ik heb vertrouwen en dat zou iedere supporter moeten hebben.

  Beantwoorden
  • VakkieG

   Er zijn dingen veranderd andere poppetjes enz maar het herstel moet nog worden aangetoond op het veld. En de wedstrijd tegen sparta en az waren heel magertjes hoor . En nog steeds mag iedereen een eigen kijk hebben.

   Beantwoorden
   • Jap33

    Tuurlijk, het moet blijken dit seizoen.De wedstrijden waren niet best. Maar vergeet niet dat ADO met een compleet ander elftal speelde en dat ze niet verloren hebben van een ka.pioenskandidaat be concurrent. Afgelopen jaren mocht ADO keer op keer blij zijn dat er in de voorbereiding punten werden gepakt tegen amateurclubs. Ik zie dus nu al herstel..

   • Rijsbergen

    Wat nog moet veranderen is,dat de supporters zich echt gaan gedragen en de Corona maatregels echt in acht moeten nemen,anders gaat het stadion toch weer op slot sorry dat ik het zeggen moet maar wat ,n stelletje hersenlozen zijn dat zeg,gaat lekker in je blote borst met ander en halve meter afstand van elkaar staan.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.