ADO Den Haag is het seizoen begonnen met een 2-0 nederlaag tegen Heracles. De ploeg van debuterend trainer Aleksandar Rankovic had niets in te brengen op het kunstgras van de Almeloërs. De Haagse equipe had vooral veel moeite met vleugelaanvaller Sylvester van der Water. Zijn directe tegenstander Boy Kemper vergreep zich twee keer aan de snelle speler waardoor ADO de laatste twintig minuten met tien man moest spelen.

Tijdens de voorbereiding op de eredivisie verloor ADO geen wedstrijd. Hoewel dat soms met het nodige kunst- en vliegwerk ging was het gevoel om ADO heen voornamelijk positief. Zeker met het oog op het desastreuze vorige seizoen leek er verbetering te zijn bij de residentieclub.

Daar was de eerste helft van de wedstrijd weinig van te merken. ADO, dat begon met zeven debutanten, mocht zich gelukkig prijzen met de 0-0 ruststand. De ploeg van trainer Alexandar Rankovic schoot zelf geen één keer op doel, terwijl tegenstander Heracles meermaals de aanval zocht. ADO mocht doelman Luuk Koopmans meermaals bedanken. Op het veld had vooral Boy Kemper het zwaar. De linksback, die de geschorste Aaron Meijers verving, werd overlopen door zijn directe tegenstander Van der Water.

Binnenkoppen
Drie minuten na rust kon Heracles dan wel juichen. Rai Vloet kopte binnen uit een corner en zette de ploeg uit Almelo op voorsprong. Een voorsprong die de ploeg makkelijk verdedigde omdat ADO geen vuist kon maken.

In de zeventigste minuut verdubbelde Heracles-uitblinker Van der Water de score. Hij kon geheel vrijstaand binnenschieten. Een minuut later wist Van der Water weer de schijnwerpers op zich te richten. Kemper trok hem ver op Heracles-helft onderuit en kreeg zijn tweede geel. Daardoor moest ADO met tien man verder en was de wedstrijd gespeeld.. In het restant geloofde Heracles het wel en speelde het duel rustig uit.

Bron: Omroep West
Brody’s leaderboard

11 reacties

 1. Huub

  is de eerste wedstrijd natuurlijk had ik gehoopt op een punt maar zag al gauw dat dat niet ging lukken de enige echte fout vond ik van Rankovic dat hij Kemper niet had gewisseld kost je nu een rode kaart, moet nog heel veel gedaan worden maar blijf gewoon kalm en steun de spelers en staf en wat mij betreft zet voorlopig Meiers er achterin er maar bij voor ervaring en rust. op naar de volgende wedstrijd.

  Beantwoorden
 2. Rijsbergen

  Ik weet niet wat ik ervan moet denken/zeggen maar wat ik vandaag gezien heb dan is het om te huilen,lke bal die Ado speelde kwam in de voeten bij de Heraclieden terecht,en ze hebben in de voorbereiding drie keer gelijk gespeeld en een keertje gewonnen van AZ of was dat met tafelvoetbal,het was misschien beter geweest dat de KNVB Ado had laten degraderen,dan op deze manier dit jaar dan maar,ik hoop dat ik halver wegen het seizoen wat positiever kan zijn maar als dit zo door gaat zie ik het niet zo zitten.

  Beantwoorden
 3. Jo

  Wat doet dit pijn aan je ogen. Ik zie niet in hoe dit elfal kan groeien. Het is weer bijelkaar geraapt. Geen vleugelspelers, geen spelmaker. Zo kan je nooit geen pot winnen.

  Beantwoorden
 4. rws

  Geen verrassing. Met de eerste divisie selectie die jol en hamdi hebben samengesteld is het een wonder als je geen 18e of 17e wordt. Maar goed, dat wisten we al……Nu snel een stuk of 5 a 6 echte versterkingen halen.

  Beantwoorden
 5. Ado

  Het seizoen is pas 1 wedstrijd begonnen. Ik kan mij niet heugen dat Ado op voorhand de gedoog favoriet was in Almelo. Er vielen mij wel een aantal zaken op. De spelers van Heracles oogde fitter dan die van Ado. En waarom greep de trainer niet in, het middenveld werd overlopen. Er stonden steeds minimaal 4 spelers van Heracles tussen onze middenvelders en de verdediging. Onze middenvelders moeten met een 4.4.2 positie wel langs de lijn opkomen anders heeft twee spitsen geen zin. Ik hoop snel op Kishna op links en Besuijen op rechts en dan moet de trainer een keuze maken voor de spitspositie. Ik denk dat we thuis tegen Groningen wel een kans hebben. Clubs als Emmen, Sparta en Rkcs worden heel belangrijk om tegen te winnen.

  Beantwoorden
 6. Ado

  Simpel, er is geen geld. Misschien is de huidige selectie wel gehaald omdat er bij voorbaat al wordt gedacht dat de club volgend seizoen een klasse lager speelt. De tijden met Bulykin zijn voorbij. De club stond er financieel al niet goed voor laat staan dat er weinig tot geen inkomsten konden worden gegenereerd de afgelopen 6 maanden. Ik zie het liever ook anders maar dit is de realiteit. Laten we dan pas conclussies trekken over een maand of 3

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.