ADO Den Haag verhuurt linksback Aaron Meijers voor één seizoen aan Sparta Rotterdam. Linksachter Lassana Faye bewandelt de omgekeerde weg en wordt voor één seizoen gehuurd van de Rotterdammers. Door de huurdeal onstaat er weer wat meer financiële ruimte bij ADO.
Meijers speelde negen seizoenen voor ADO Den Haag. De verdediger die ook als middenvelder uit de voeten kon, was de laatste jaren aanvoerder van de Haagse club. In totaal speelde hij 230 competitiewedstrijden voor ADO waarin hij zeven keer scoorde.

Bij Sparta is het voor Meijers een weerzien met Tom Beugelsdijk, met wie hij jaren in de verdediging stond. Ook de trainer van de Kasteelclub is geen onbekende voor de linksback. Henk Fraser was tussen 2014 en 2016 zijn trainer in Den Haag.

Faye
Meijers is de vierde routinier die deze transferperiode vertrekt uit het Cars Jeans Stadion. Eerder lieten Lex Immers, Tom Beugelsdijk en Erik Falkenburg ADO achter zich.

Met Faye krijgt ADO een 22-jarige Nederlands-Senegalees voetballer daarvoor terug in de selectie. De linksback speelde 20 wedstrijden voor Vitesse in de eredivisie en vorig seizoen was hij vaste waarde in het elftal van Sparta. Hij kwam toen tot 23 duels. Hij scoorde niet in die wedstrijden.

Bron: Omroep West

7 reacties

  • Rijsbergen

   Al zal je Messi erbij halen dan nog voor degradatie spelen,want er werd al eerder geschreven dat er totaal geen eredivisie waardige speler bij zit,gaat er maar aanstaan.

   Beantwoorden
 1. Nick

  Jaar in jaar uit geen geld.. jaar in jaar uit je beste spelers voor een appel en een ei de deur uit.. dit roep ik al 100 jaar.. dan kan je niet op het hoogste niveau blijven presteren..

  Beantwoorden
 2. Rijsbergen

  Ik vind het persoonlijk jammer dat er met Meyers geruild is hij was wat trager geworden maar wel een boel ervaring bij zich,en Henk Fraser zat afgelopen Zondag ook niet voor niks bij ADO op de tribune om te kijken of hij er nog meer voor weinig/ gratis weg kan halen misschien komt hij Bakker weg plukken dat zal een aderlating zijn als die ook weg is.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.