ADO Den Haag heeft Ilay Elmkies verwelkomd in het Cars Jeans Stadion. De 20-jarige middenvelder wordt dit seizoen gehuurd van 1899 Hoffenheim. Bij de Bundesliga-club staat de international van Israël nog tot medio 2023 onder contract.

Elmkies werd vlak na de eeuwwisseling geboren in de Israëlische kuststad Naharia. Via het plaatselijke Beitar Nahariya maakte de middenvelder al vroeg de overstap naar de topclub Maccabi Haifa. Dat bleek een springplank voor de Bundesliga, want via SV Sinsheim kwam Elmkies in 2015 terecht bij Hoffenheim. Daar ging hij onder meer steeds vervroegd over naar het volgende jeugdelftal en scoorde hij in de UEFA Youth League tegen Manchester City.

Vier jaar na zijn komst werd Elmkies overgeheveld naar Hoffenheim 1, waar hij in mei 2020 zijn Bundesliga-debuut vierde. Het was een mooie beloning voor het talent, dat afgelopen winter toevallig genoeg ook meedeed in het oefenduel met ADO Den Haag. Elmkies speelde meer dan dertig jeugdinterlands voor Israël en kwam ook vier keer in actie voor de Israëlische hoofdmacht. Anderhalve week geleden wist de middenvelder zelfs te scoren voor zijn land, in de Nations League-wedstrijd tegen Slowakije (1-1).

Martin Jol (Hoofd Technisch Hart) is ervan overtuigd dat Elmkies aan het begin staat van een mooie carrière en dat ADO Den Haag veel plezier aan hem kan beleven. “Ilay is een veelzijdige middenvelder, die door Alfred Schreuder bij de A-selectie van Hoffenheim is gehaald. Terwijl hij al een tijdje op onze radar stond, viel hij vorige week nog meer op dankzij zijn eerste doelpunt voor Israël. We zijn blij dat Ilay met zijn profiel voor onze club heeft gekozen.”

Ook Elmkies is zeer verheugd: “Het voelt voor mij heel goed om bij ADO Den Haag aan de slag te gaan. De gesprekken met de hoofdtrainer en het Technisch Hart lieten mij zien dat er veel potentie in de club schuilt. Ik ben zeer gemotiveerd om bij te dragen aan het realiseren van de doelen”, aldus de nieuwe nummer 10 van ADO Den Haag. “Ik ben een middenvelder die graag de bal opeist, het spel verlegt en het positiespel bepaalt. Ik kan niet wachten om dit in het geel-groene shirt te laten zien.”

Bron: ADO Den Haag

10 reacties

 1. Jap33

  Het lijkt inmiddels wel een kinderspeeltuin. Hoop dat er nog wel wat ervaring bij komt. Want hoe getalenteerd ook, zonder ervaring wordt het een bijzonder lastig jaar .

  Beantwoorden
 2. Huub

  Ik heb het al eerder gezegd wat ze op dit moment bij ADO doen NiKS is goed, als een andere club jonge spelers ergens vandaan halen dan is het alleen lof, en ADO nooit goed. Ik haal ook liever ervaren spelers van een jaar of 27 maar wij weten dat we helemaal opnieuw moeten beginnen met een nieuw elftal, hoe vaak werd er verleden seizoen niet af gegeven op jongens zoals Meiers,Lex,Tommie en gaat maar door nu halen we allemaal andere spelers en dit is ook weer niet goed, mensen heb geloof in de staf en dit team en laten we als een man achter onze club ADO blijven staan hoe moeilijk het ook is. Ik verdedig vaak de ADO fans om wat ze doen mooie spandoeken,knuffels bij het Feyenoord vak etc, als ik zie hoe ze de jongens in het veld steunen doet mij toch goed, dus heb geduld en zondag gaan we weer voor de punten.

  Beantwoorden
  • rws

   Blablabla…..Allemaal gelul in de ruimte. Feit is dat je naast jongen en hopelijk talentvolle spelers ook gewoon een paar ervaren spelers moet hebben die niet over the hill zijn. Als je daar als supporter realistisch naar kijkt, en er kritisch op bent, wil dat niet zeggen dat je je club niet steunt. Als jij als een braaf schaap achter hamdi en zijn hulpjes aan wil lopen, prima! Maar hamdi heeft in de winterstop als bewezen dat hij geen benul heeft van waar hij mee bezig is. Het aanstellen van pardew, en die compleet de vrije hand geven heeft dat al bewezen. Hetzelfde doet hij nu met Martin Jol. Dus je kan blind positief doen, maar daar is totaal geen basis voor.

   Beantwoorden
   • Rick070

    Hehe eindelijk zijn we het eens .
    ado is door hart en nieren maar wat er nu gebeurt is toch wel het toppunt van amateurisme.

 3. Rijsbergen

  Het is echt jammer dat ze Groenendijk weg gestuurd hebben,of was hij uit zijn eigen weg gegaan want ik denk dat Groenendijk hier toch weer wat van kon maken niks ten goede aan Rankovic maar Fons kreeg totaal geen steun,en als ik nu kijkt wat er allemaal binnen is gehaald is net wat sommige supporters zeggen totaal geen eredivisie waardige spelers nu komt er weer zo’n speler binnen die hier zijn zakken komt vullen hebben ze hem van de Duitse marktplaats afgehaald,we zijn al die groot verdieners al kwijt en dan halen ze onbekende spelers binnen.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.