Het weinig enerverende duel tussen ADO Den Haag en FC Groningen had een ongelukkig moment in de Haagse verdediging nodig om niet in een doelpuntloos gelijkspel te eindigen. Een voorzet van FC Groningen-linksback Bart van Hintum kwam na ruim twintig minuten spelen voor het rechterbeen van Shaquille Pinas terecht. De linksbenige verdediger van ADO raakte de bal verkeerd en schoot hem in eigen doel.

Tot die tijd waren er nog geen kansen geweest in het Cars Jeans Stadion. En daar kwamen er in de rest van de wedstrijd ook niet veel bij. ADO-keeper Luuk Koopmans kon zich zowel voor- als na de rust een keer goed laten gelden. In de 36ste minuut maakte hij zich groot bij een inzet van FC Groningen-spits Jorgen Strand Larsen, die daardoor tegen hem aan kopte. In de tweede helft dook de 26-jarige keeper een kopbal van Ramon Pascal Lundqvist uit de hoek.

ADO Den Haag zette daar in aanvallend opzicht erg weinig tegenover. Alleen op slag van rust werd het echt gevaarlijk, toen Vicente Besuijen opportunistisch de diepte in werd gestuurd. Op de rand van de zestien werd hij ten val gebracht door Wessel Dammers. ADO-middenvelder Dante Rigo schoot de vrije trap net naast.

In de slotfase van de wedstrijd kreeg FC Groningen uit de counter nog twee kansen op 0-2. Eerst voorkwam rechtsback Milan van Ewijk met een uiterste krachtinspanning een doelpunt van Ajdin Hrustic. Later keerde Koopmans nog een inzet van Tomas Suslov.

Bron: Algemeen Dagblad
GGH Media Leaderboard

6 reacties

 1. Jap33

  Erg zorgelijk dat ADO aanvallend ontstellend zwak uit de hoek komt in 2 wedstrijden. Tuurlijk verwacht niemand dat we na deze roerige zomer 6 punten zouden hebben, maar dat er in 180 minuten niet eens 1 keer tussen de palen wordt geschoten is uitermate triest. Maar goed, nog 32 wedstri jden. Kom op Den Haag!

  Beantwoorden
 2. Rick070

  Wat een aankoopbeleid…prachtige visie meneer jol….zelfs die miskopen ofhuurlingen van pardew waren een klasse beter dan dit welpen elftal.

  Beantwoorden
  • Rijsbergen

   Precies,en niets ten nadelen van Rankovic maar ik persoonlijk denk dat Groenendijk er nog wat van weet te kleien,maar deze man komt ook nooit en te nimmer bij Ado terug,ik vind dat deze man behoorlijk in de maling is genomen,en zal dit voor Rankovic de eerste club zijn die ook gaat degraderen,zat vanmiddag nog naar Willem ll tegen Hetacles te kijken Ado verloor daar met 2-0 en RKC wint op zijn gemak met 4-0 Ligt toch ook aan de trainer.

   Beantwoorden
   • rws

    Wat loop jij nou steeds te janken over Groenendijk, terwijl je duidelijk niet op de hoogte bent over hoe het is gelopen. Groenendijk is zelf opgestapt Einstein.

 3. Rijsbergen

  Het was inderdaad ‘n matige wedstrijd,maar bij Groningen ging het toch volgens mij iets beter en het is jammer van dat eigen doelpunt vreselijk balen maar ja het is niet anders,maar op deze manier word het heel lang op je sluitspier te zitten, hoop dat er gauw daar verandering in komt.

  Beantwoorden
 4. VakkieG

  arme Rankovic …ranko is best een goede trainer heeft de a1 weer tot leven gebracht en wordt nu door hamjol voor een onmogelijke opgave gezet.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.