ADO Den Haag heeft zaken gedaan met Juventus. Trainer Aleksandar Rankovic krijgt voor de rest van dit seizoen de beschikking over de 25-jarige centrale verdediger Dario Del Fabro.

ADO huurt de Italiaan en heeft een optie tot koop bedongen. Mocht Juventus, waar de speler nog een contract heeft tot medio 2023, hem na dit seizoen aan een andere club verkopen, dan ontvangt de Haagse club meer dan als dat in een later stadium gebeurt.

Juventus nam Del Fabro drie seizoenen geleden voor 4,5 miljoen euro over van Cagliari, maar de ruim één meter en negentig centimeter lange defensieve kracht speelde in Turijn nooit in het eerste elftal. Vorig seizoen was hij verhuurd aan het Schotse Kilmarnock. Daar viel hij met name op met zijn hoge percentage gewonnen duels. In Italië was hij eerder op huurbasis actief bij de Serie B-clubs Novara en Cremonese.

Del Fabro is inmiddels medisch gekeurd in Den Haag. Met Peet Bijen en Shaquille Pinas was het centrum van de verdediging vooralsnog mager bezet. De alternatieven waren eigenlijk alleen middenvelder Danny Bakker (die weg mag als een geïnteresseerde club zich meldt) en de jonge, onervaren Jamal Amofa.

Zestiende aanwinst
Del Fabro is de zestiende nieuwe speler bij ADO Den Haag. De prioriteit qua versterkingen ligt nu nog voorin: een buitenspeler en/of een spits of een speler die beide posities in kan vullen.

Bron: Voetbal International
Fly-Over Leaderboard

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.