ADO Den Haag heeft tegen VVV-Venlo op miraculeuze wijze zijn eerste punten van het Eredivisie-seizoen gepakt. Beide clubs openden flitsend in De Koel en leken hun kruit al snel verschoten te hebben: de 1-1 tussenstand na vijf minuten stond ook 85 minuten later op de borden, maar ADO pakte in minuut 93 alsnog de volle buit.

VVV begon met nieuwkomer Zinédine Machach in de basis, ADO-trainer Aleksandar Rankovic gaf het vertrouwen aan de basisploeg die met 4-2 van Feyenoord had verloren. De gasten uit de Hofstad kwamen razendsnel op voorsprong: Roy Gelmi maakte hands, arbiter Bas Nijhuis werd geraadpleegd door de VAR en Shaquille Pinas benutte de toegekende strafschop. Zo plotseling als de 0-1 gekomen was, zo snel werd de stand weer gelijk: Giorgios Giakoumakis schoot overtuigend raak op aangeven van Joshua John.

De kruitdampen trokken al snel op, maar beide ploegen kregen in het vervolg van de eerste helft nog één grote kans. John schoot net naast en Kees de Boer stuitte op slag van rust op Thorsten Kirschbaum. Diezelfde Kirschbaum moest zich bij rust laten wisselen vanwege een blessure: Delano van Crooij – niet te verwarren met broer Vito van Crooij – verdedigde het VVV-doel tijdens de tweede helft.

Heel veel kreeg hij echter niet te doen: kansen waren schaars in de tweede helft, die steeds minder aantrekkelijk werd. Samy Bourard rook nog aan een doelpunt, maar miste het doel van Van Crooij. ADO speelde de wedstrijd feitelijk met tien man uit: Pinas kreeg last van zijn lies, op het moment dat ADO al door zijn wisselmogelijkheden heen was. De doelpuntenmaker speelde de wedstrijd op karakter uit en VVV kon niet meer profiteren van zijn blessure. In de absolute slotminuut trapte ADO nog één keer de bal naar voren en had het nog succes ook: invaller David Philipp werd de onverwachte held van de avond.

ADO koesterde zijn eerste punten van het seizoen en speelt na de interlandbreak tegen Vitesse. VVV blijft op vier punten uit vier wedstrijden staan en heeft twee weken de tijd om toe te leven naar het bezoek aan AZ.

Bron: Voetbalprimeur
Brody’s leaderboard

8 reacties

 1. Ruud

  Gewoon heerlijk! Leuk ook voor die jonge gasten….en dan juichen als the stork haha,die heeft het goed begrepen!!!!!!

  Beantwoorden
 2. Jap33

  Op mijn vakantieadres geen tv, dus geen idee of het verdiend was. Maar wat maakt het uit.. Nu winnen is meer waard dan 3 punten. Veel vertrouwen, hoop en positiviteit. En dat die Duitser ook nog eens de ooievaar.. helemaal top!

  Beantwoorden
 3. vakkieG

  Gelukkig valt het kwartje de kant van DO op, vvv was zeker niet de mindere .
  Wat wel opvalt is dat het uithoudingsvermogen van ADO spelers bijzonder laag is. tweede helft was het echt strompelen. maar gelukkig eens 3 punten.

  Beantwoorden
 4. Rijsbergen

  Laten we heel blij zijn met die drie punten,en als het straks misschien nog iets beter gaat komen de rest van de punten erbij,in de samenvatting heb ik de jongens toch behoorlijk partij zien geven het was nog niet helemaal top, maar er zit vooruitgang in.

  Beantwoorden
  • Rick070

   Alleen duurde de wedstrijd 93 minuten. Duidelijk is wel dat de conditie bij ado zeer matig is hoor.

   Beantwoorden
   • Rijsbergen

    Daar heb je gelijk in maar daar moet onze trainer Rankovic aan gaan werken,dan komt het hopelijk goed.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.