ADO Den Haag heeft in eigen huis met 0-2 verloren van Vitesse. Ondanks dat ADO een helft lang met een man meer speelde, kon de Haagse ploeg amper kansen creëren. Voor Vitesse scoorde Armando Broja beide doelpunten.
De eerste helft gaf ADO veel te veel ruimte aan Vitesse-middenvelder Oussama Tannane. Mede daardoor was de ploeg uit Gelderland de sterkste op het veld. Dit overwicht zette de ploeg om in één doelpunt. Na een half uur haalde Broja de trekker over.

Aan het einde van de eerste helft kreeg de beste man op het veld, Tannane, de rode kaart. Hij protesteerde na een overtreding bij scheidsrechter Richard Martens. Dit resulteerde in een gele prent. Toen de Vitesse-speler Martens uitschold kreeg hij direct ook zijn tweede gele kaart.

Broja zijn tweede
Met een man meer en invaller Ravel Morrisson in plaats van Samy Bourard ging ADO de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. De Haagse ploeg was sterker op het veld, maar kon geen kansen creëren. Trainer Aleksandar Rankovic bracht zelfs nog de spitsen Michiel Kramer en Nikos Karelis, waardoor ADO met drie spitsen speelde, maar het trio werd amper bediend.

Een van de weinige momenten dat Vitesse op de Haagse helft kwam, was het raak. Van Ewijk hief buitenspel op, waardoor Broja kon doorlopen naar het doel van ADO-doelman Luuk Koopmans. Hij draaide zich knap vrij en schoot de 0-2 binnen. Die achterstand kwam ADO niet meer te boven. Wel probeerde ADO het nog wel in de laatste vijf minuten, maar Kramer, Arweiler en Morrison stuitten op de lat of doelman Remco Pasveer.

Bron: Omroep West
Brody’s leaderboard

7 reacties

 1. Nick

  Wat een onzin wedstrijd is dit. Alles is verkeerd gedaan na de rode kaart!
  Je weet dat Vitesse gaat verdedigen, dan ga je 3 spelers erin brengen die alle 3 ( Kramer Morrison en die griek) statische spelers zijn terwijl je juist snelheid en creativiteit nodig hebt om het dat open te spelen.
  Vind echt dat de spelers veelste weinig energie in de 2de helft hebben gestopt.
  Schandalig slecht.

  Beantwoorden
 2. Jap33

  Heel slecht. Ik had wel een betere wedstrijd van ADO verwacht. 90 minuten lang heb je gewoon niets in te brengen. Zelfs met 11 tegen 10. Geen snelheid in het spel, keer op keer kansloze hoge ballen de 16 in. Vitesse lacht zich suf. Er moet nu wel eens wat verbetering komen anders wordt het een heel lang seizoen..

  Beantwoorden
 3. Huub

  hebben we nu met 5-0 gewonnen of 2-0 verloren zo werd er gevoetbald, dit was zeer slecht geen tempo geen aansluiting geen eigen ideen, hoe vaak is er geschoten op het doel on begrijpelijk geef de trainer voordeel van de twijfel om met dit elftal te starten, maar waarom geen goossens en Morissen er in inplaats van bourand voor ervaring. en mee verdedigen help elkaar werk voor elkaar ik zie gewoon weer spelers die blijven staan ipv meelopen , wel een compliment voor Koopmans alleen die eerst bal had hij gewoon klem moeten hebben en niet weg stompen hij dook er gewoon goed heen. ik vind ook dat je beter Sem Steyn er op het moment ik kan zetten dan Rigo. helaas snel vergeten maar het moet echt beter

  Beantwoorden
 4. Rijsbergen

  Het was een draak van en wedstrijd er zat totaal niets in,niks ten nadelen van Rankovic maar ik heb al eens eerder geschreven dat Groenendijk er meer uit kon halen dat hebben we toen gezien dat hij (Groenendijk) in het begin een lastige start had en daarna ging het eigenlijk steeds beter,nu mogen we blij zijn dat het Corona virus er nog is dan hoeven we niet naar het stadion want ervtdar toch qua voetbal niets te beleven,en misschien keert de tij nog maar ik heb daar ,n hard hoofd in.

  Beantwoorden
 5. Rijsbergen

  Zat net te lezen dat Pinas in zijn vrije tijd in een kringloop winkel werkt,misschien kan hij daar kijken of hij er een andere trainer of wat andere spelers kan Koen voor weinig.

  Beantwoorden
 6. Rick070

  Ranco is slachtoffer van twee prutsers Jol En Hamdi wat er gekomen is aan spelers heeft totaal geen toekomst in de ere devisie totaal niets zijn derde rangs spelers die een salaris opstrijken.

  Beantwoorden
 7. Carol

  We kunnen elkahati terug halen is transfervrij die geeft middenveld wel weer smoel dit was nog slechter dan verleden jaar wat een zooitje het is geen team waar is kisna en al die talenten van toen die van wereld klasse waren

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.