Ruud Brood wordt de nieuwe trainer van ADO Den Haag. De 58-jarige oefenmeester gaat Aleksandar Rankovic opvolgen. De Serviër werd gisteren, na de met 2-4 verloren wedstrijd tegen FC Twente, ontslagen.

Na die beslissing schakelde de clubleiding van ADO snel door. Het kwam uit bij Brood, die sinds vorige winter beschikbaar is. Toen werd hij, ondanks het winnen van een periodetitel, ontslagen bij NAC. In Breda werkte hij iets meer dan een halfjaar. Daarvoor was hij werkzaam als assistent-trainer bij PSV.

Brood bouwde eerder in zijn carrière een goede reputatie op als trainer van RKC. Met de Waalwijkers promoveerde hij in 2009 via de play-offs naar de eredivisie. Daaruit degradeerde hij een jaar later echter weer. Maar Brood bleef trainer van RKC en pakte in 2011 de titel in de eerste divisie. Dat lukte hem in 2015 ook als trainer van NEC.

Nu moet hij van ADO weer een eenheid zien te maken. De Haagse ploeg pakte onder Rankovic vier punten in de eerste acht competitiewedstrijden. Daarmee staat ADO zestiende.

Bron: Algemeen Dagblad
Brody’s leaderboard

14 reacties

 1. Huub

  Ruud, ik wens je alle succes van de wereld , dat heb je echt nodig en hanteer aub 4-2-3-1 systeem met aanvallend voetbal krijg je de supporters van ADO weer mee.

  Beantwoorden
 2. VakkieG

  Gewoon een mislukte trainer die de hol van jol moet afvegen. Ook overal mislukt.
  Is alles afgehandelt met Ranco voordat hij tekent??

  Beantwoorden
 3. Nick

  Ranco eruit omdat hij niet luisterde en niet wilde voetballen in een systeem zoals jol/Hamid voor ogen hadden.. Brood gaat zeker zo voetballen dus als het nu niet beter wordt kan je jol/Hamdi de schuld geven van degradatie.. dan lag het achteraf niet aan Ranković al hoop ik van wel..

  Beantwoorden
 4. Jap33

  Ben geneigd een negatieve reactie te geven, gezien het weinig imposante cv van deze trainer. Dat biedt namelijk geen hoop. Maar slechter dan nu kan het niet en hij weet nu hoe het on ieder geval niet moet. Daarnaast danst hij dus naar de pijpen van Jol en dat zorgt voor rust en vertrouwen. Voordeel van de twijfel geven dus! Maar ach, ooit moet er toch een moment komen dat elk grijntje hoop en positiviteit bij een ADO fan verdwenen is.

  Beantwoorden
  • Rijsbergen

   Jap33 je hoeft geen negatieve reactie te geven wat je daar schrijft is gewoon waar,laat Jol lekker zelf voor de spelersgroep gaan staan of durft hij dat niet,is hij ook bang om op zijn bek te gaan,maar waarschijnlijk is hij er zelf achter gekomen dat niks doen hem beter af gaat dan ,n beetje te werken en dan ook nog iedere maand zijn salaris opstrijken,ik denk dat zijn salaris net zo zal zijn als de spelersgroep niet hoger dan € 200,000.= goed betaald toch.

   Beantwoorden
 5. Tiemen

  Hielen likker, wat waren zijn prestaties de laatste 5 jaar. Zijn er nog meer kneuzen tussen de coullisen

  Beantwoorden
 6. Rick070

  Is er al een afkoop regeling met Ranco dan?
  Dit is zo vooropgezet !!!
  Als er met Ranco nog niets is geregeld wat voor mens is brood dan ??? Een lijkenpikker?

  Beantwoorden
 7. Marco

  Als je een nog onervaren (hoofd)trainer haalt en je zet daar een onervaren groep tegenover op het veld, wat kun je dan verwachten? Dan moet je blijven staan achter je keuzes, maar wat doet Ado in paniek? Die halen Zuiverloon terug die 33 jaar is? Van heel jong naar einde carriere? Dat is gewoon niet meer geloofwaardig, net als Brood als trainer, wat heeft hij dan gepresteerd? Nu weer Janmaat erbij? Waren we eindelijk aan het verjongen, gaat het roer alweer om na verdomme 9 wedstrijden.
  Weet je dit gaat voorbij schaamte voor mijn club, waar ik al meer dan 30 jaar kom, dat had ik de afgelopen jaren met dat gedoe in China. Maar dit is gewoon lachwekkend en amateuristisch. Ado is ado niet meer, er is geen enkel houvast en hoe vaak wil je je verhaal blijven aanpassen als club en geloofwaardig blijven? Wat een zonde dat we vorig jaar niet gedegradeerd zijn. Liever met beleid iets opbouwen in de KKD dan dit paniekvoetbal in de eredivisie.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.