Het debuut van Ruud Brood als trainer van ADO Den Haag is dramatisch verlopen. De huidige nummer zestien van de Eredivisie ging op bezoek bij Sparta Rotterdam met 6-0 onderuit, door doelpunten van Lennart Thy (tweemaal), Sven Mijnans, Abdou Harroui en Mario Engels (tweemaal). De Rotterdammers klimmen door de zege op ADO naar de tiende plaats in de Eredivisie en nemen voorlopig afstand van de onderste regionen.

Brood nam twee weken geleden het roer over van de ontslagen Aleksandar Rankovic en wachtte bij zijn vuurdoop direct een belangrijk duel met Sparta, dat bij een overwinning op Het Kasteel gepasseerd kon worden op de ranglijst. Lassane Faye, Ravel Morrison, Vicente Besuijen en Samy Bourard waren nieuw in de basiself van ADO, terwijl Tommie Beugelsdijk en Aaron Meijers tegen hun oude liefde bij de Rotterdammers op de reservebank zaten. Sparta droeg rouwbanden vanwege het overlijden van oud-doelman Pim Doesburg en voorafgaand aan het treffen werd er een minuut stilte gehouden.

In de beginfase golfde het spel op Spangen nog redelijk op en neer, al had de thuisploeg via Abdou Harroui, Sven Mijnans en Lennart Thy de beste mogelijkheden. Op slag van rust was het raak voor Sparta. Een voorzet van Dirk Abels bereikte Thy in het strafschopgebied, die de ruimte kreeg om de bal te controleren, te draaien en doeltreffend uit te halen. Brood probeerde het een en ander te repareren in de rust door David Philipp in het veld te brengen voor Morrison en zag dat zijn ploeg met een gevaarlijke pass van Shaquille Pinas en een kopbal van Dario Del Fabro voor het eerste gevaar in de tweede helft zorgde.

Sparta maakte kort daarna echter in een tijdsbestek van zes minuten korte metten met ADO. Met 53 minuten op de klok was Mijnans het eindstation van een fraaie aanval via Deroy Duarte en Michael Pinto. Twee minuten later bleek de 3-0 nog uit, daar Duarte de paal raakte en de rebound naast schoot. Snel daarna was echter alsnog raak voor de thuisploeg. Deze keer was Harroui de doelpuntenmaker na een uiterst vlotlopende aanval. Thy completeerde met zijn tweede treffer van de middag een uiterst productieve fase voor Sparta. Het schot de spits verdween via de handen van ADO-doelman Luuk Koopmans in de rechterhoek.

Het was de eerste keer sinds november 2003 dat ADO in drie wedstrijden op rij minimaal vier doelpunten moest incasseren, nadat er voorafgaand aan het bezoek aan Sparta ook verloren werd van PSV (4-0) en FC Twente (2-4). Sparta nam even gas terug, maar kwam een tien minuten voor tijd ook nog op 5-0. De ingevallen Meijers pikte de bal in het strafschopgebied op na geklungel van Philipp en vond voor het doel de eveneens ingevallen Engels, die zijn eerste doelpunt voor Sparta tegen de touwen gleed. De Duitse spits verzorgde in de slotfase ook nog het slotakkoord. Engels kreeg de bal voor de voeten na halfslachtig ingrijpen van Pinas en maakte daar dankbaar gebruik van door de 6-0 tegen de touwen te schieten.

Bron: Voetbalzone
Fly-Over Leaderboard

11 reacties

 1. Nick

  Alles wat er bij ado gebeurd is verkeerd.. ze moeten niet beneden aan de ladder beginnen met opruiming maar boven te beginnen met de Chinezen. Degraderen en hopen dat ze oprotten.. en dan de Haagse grootbekken eens die club laten kopen.. die hebben onze club kapot laten gaan door die spleetogen onze club te laten kopen toen het voor 8 miljoen voor het oprapen lag..

  Beantwoorden
  • Jan

   Denk jij dat de chinees over de aankopen gaat en het met vergoedingen weggestuurde personeel en spelers. problemen zitten in ADO zelf aan de top.

   Beantwoorden
 2. Rick070

  Inderdaad Jol en Hamdi zijn met hun gevolg de rotte appels. Een trainer die na twee dagen potentie zie en de allerslechtste spelers opsteld 8 spelers met potentie voor de veteranen in mali. Brood langs de lijn die stast te schreeuwen naar de voorhoede …maar die waren ff nog achterin…ff naar hans anders.
  Ranco had het nog niet eens zo dlecht gezien en gelukkig blijft dit hem bespaart.
  Conclusie Jol heeft totaal geen verstand van scouting Hamdi een boekhouder die alle declaraties uit china goedkeurt en een trainer die terecht overal is uitgekotst.

  Beantwoorden
  • Rijsbergen

   Inderdaad uitgekotst,ik ben van jongs af aan gek op voetbal,maar deze club heeft mij dat ontnomen,met een nieuwe trainer plus een zooitje waardelozen spelers,die komen hier om zogenaamd te voetballen,nee ze weten verdomme dat ze hier gewoon hun geld krijgen voor het niets doen,zo lust ik er ook wel een paar,ik heb al eens eerder geschreven sluiten die tent en maak er een mooie nieuwe moskee van dan hebben we de grootste en mooiste moskee van Nederland,ik ben er klaar mee,dus waarschijnlijk volgend jaar geen seizoenkaart meer,kan beter mijn geld aan een amateurclub schenken.

   Beantwoorden
 3. VakkieG

  Geweldig verwoord door Koopmans!!! Jol opdonderen uit den haag met je mooie praatjes 18 kutspelers gehaald samen met Hamdi en dan een ander de schuld geven dat zijn streken uit 020 . Het komt wel goed uit dat er geen publiek bij is. Laffaards zijn ze het bestuur. En dan die Brood wat een aanfluiting hoop woorden en ook met een vingertje wijzen naar anderen.

  Beantwoorden
 4. Ron

  Tsja…. normaal ben ik wel positief, maar na dit ‘resultaat’ heb ik eigenlijk zoiets van ‘het zal allemaal wel’. Simpelweg reken ik op degradatie, alles wat beter is zal ik begroeten met een luide hoera-kreet. Maar ik vraag me nu al zolang af…. wanneer gaat het hier nu eens normaal, zonder dat eeuwige gezien? Was 35 jaar geleden ook al? En ik krijg min of meer genoeg van.

  Beantwoorden
 5. Ron

  Ik zou willen voorstellen de damesploeg in te zetten. Niet alleen willen zij WEL voetballen, zijn ze veel beter dan dit armoedige zooitje maar ziet het er ook nog eens veel beter uit.
  (Ja ik weet het, is onzin. Maar deze schande is te erg voor woorden).

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.