ADO Den Haag heeft een roerig jaar met een nederlaag afgesloten. In eigen huis wist de ploeg van trainer Ruud Brood niet te winnen van PEC Zwolle: 0-2. Mike van Duinen en Clint Leemans waren verantwoordelijk voor de twee treffers.

Het verschil werd gemaakt door uitgerekend een Hagenaar in Zwolse dienst. Mike van Duinen kopte aan het begin van de tweede helft raak tegen zijn oude club, Clint Leemans zorgde in de slotfase voor de beslissing.

Hoewel het verschil tussen nummer zeventien ADO en nummer elf PEC Zwolle op voorhand zes punten bedroeg, lag de druk vooral bij PEC-trainer John Stegeman.

In de eerste helft viel niet veel te beleven. PEC Zwolle had het initiatief, maar kwam amper tot kansen. Sai van Wermeskerken kwam nog het dichtst bij een treffer, maar hij kwam net tekort om een voorzet van rechtsback Kenneth Paal binnen te glijden.

Na een halfuur zag ADO-trainer Ruud Brood al reden om in te grijpen. Hij haalde middenvelder Kees de Boer naar de kant en bracht Bilal Ould-Chikh in het veld in een poging aanvallend wat meer een vuist te maken. Daar kwam niet veel van terecht.

Ook PEC maakte weinig indruk, maar sloeg kort na rust wel toe via Van Duinen. De rossige spits kopte een voorzet van Van Wermeskerken fraai achter ADO-doelman Luuk Koopmans en vierde dat ingetogen.

Bron: NOS

6 reacties

 1. Rick070

  Gelukkig ziet Brood progressie en Jol pareltjes in deze selectie….wat een afgang …fijn bestuur incl de hele staf complete amateurs met een hoop woorden maar weinig verstand van voetbal…welke zak haalt bv de Boer???

  Beantwoorden
 2. Nick

  Het lijkt wel een studentenvereniging. Jonge gasten die nog niet weten of ze voetballer willen worden of homo zijn.

  Beantwoorden
 3. Rijsbergen

  Ik heb dit al vele malen geschreven,en dan krijg je commentaar dat je een hersenlozen bent, ik ben niet hersenloos,maar ik heb wel een bedrijfsongeval gehad ( ben van de steiger gevallen waarbij ik een hersenfractuur en een hersenkneusing had ) nu is dat allemaal goed gekomen, maar diegene die mij voor hersenlozen uitmaakte,is waarschijnlijk bij zijn geboorte met een vacuumpomp eruit getrokken en daar een blijvend hersen letsel op gelopen,en er is op de hele wereld bol geen ene hersenchirurg die daarnog wat aan kan doen,dus mensen kijk uit met wat voor mening je ook geeft,maar jullie hebben allemaal gelijk hoor,het is nog steeds een drama.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.