ADO Den Haag is het nieuwe jaar zaterdag positief begonnen. De Haagse formatie versloeg RKC Waalwijk in het eerste duel van 2021 met minimale cijfers: 1-0. Het spel dat ADO in de eerste helft op de mat legde, werd door behoorlijk wat supporters gezien als ‘de beste 45 minuten van dit seizoen’. Boy Kemper was verantwoordelijk voor het enige doelpunt.

De winst op RKC is de eerste overwinning onder trainer Ruud Brood, die zaterdag terugkeerde op bekend terrein. De coach stond vier jaar aan het roer bij RKC en kende er de nodige successen. Hij promoveerde met de Waalwijkse club twee keer naar de eredivisie.

Bij ADO startten nieuwelingen Daryl Janmaat en Marko Vejinovic direct in de basis. Daarnaast keerde Shaquille Pinas terug van een blessure, hij startte centraal achterin. Ook John Goossens kreeg een basisplaats. Kees de Boer en Pascu zaten op de bank.

Eerste goal in de eredivisie
Kemper maakte na een kwartier spelen zijn eerste treffer in de eredivisie. Vlak voor de openingstreffer was de verdediger al een keer dichtbij. Bij een goede, scherpe vrije trap van Vejinovic kwam Kemper er net niet bij met zijn hoofd. Janmaat kwam een teenlengte te kort. Zijn doelpunt maakte Kemper op aangeven van Goossens. Hij controleerde, draaide en haalde uit.

Op slag van rust had Michiel Kramer de 0-2 op zijn hoofd. Hij kopte een vrije trap van Goossens recht in de handen van RKC-doelman Kostas Lamprou.

Belangrijke maand
Januari is de maand van de waarheid voor ADO Den Haag. Er staan deze maand nog vijf competitiewedstrijden op het programma en daarin treft ADO drie concurrenten.

Bron: Omroep West
GGH Media Leaderboard

6 reacties

 1. Rijsbergen

  Zo heb eindelijk een goed spelend ADO gezien m.n in de eerste helft,zoals altijd is het toch eer billen knijpen in de tweede helft,en waar is de var dan gebleven met die vieze overtreding van die Anita,volgens mij had hij donker rood of paars moeten hebben,maar ben zekers blij met de behaalde punten,maar we zijn er nog niet,maar de weg omhoog is volgens mij op deze manier in gezet,

  Beantwoorden
 2. Ruud

  Sluit me helemaal aan bij Rijsbergen de 1e helft geeft me weer hoop voor rechtstreekse handhaving!!!!!

  Beantwoorden
 3. karel mn

  was eerste helft oke.anita donker rood klopt 2de helft billen knijpen maar zeer blij met de 3 punten

  Beantwoorden
 4. vakkieG

  vijf spelers die een voldoende halen…van de zomerse lichting voldoet er geen een !!! gelukkig met de oude garde 3 punten maar de tweede helft was weer ouderwets ado.
  En gelukkig Koopmans weer een beetje op zijn oude niveau… Kramer en goossens zijn nog lang niet afgeschreven gelukkig

  Beantwoorden
 5. Fcdh079

  1ste helft redelijk tot goed op veel momenten, maar rkc onthutsend slecht. 2de helft ADO matig en rkc redelijk. 3pnt in de pocket en 1ste helft tegen rkc nu hele wedstrijd tegen vvv op de mat leggen. Darryl en Marko goede aanwinsten. Meer rust dus ook beter om jeugd in te passen. Pascu, de Boer, Ewijk, Kemper, Besuyen, J. Mulder, Steyn, Catic en Bourard verwacht ik volgend seizoen dat ze allemaal echt doorbreken als dat nu nog niet zo is. Genoeg hoop, als we dit seizoen handhaven, dat we vruchten gaan plukken in de seizoenen die dan komen.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.