Het verschil tussen ADO Den Haag en VVV was voorafgaand aan de ontmoeting in het Cars Jeans Stadion twee punten in het voordeel van de Limburgse ploeg. Negentig minuten later had eredivisietopscorer Giakoumakis dit uitgebreid naar vijf. De Griek liet maar liefst vier keer het Haagse net bollen en bezorgde VVV een ruime 1-4 overwinning. ADO blijft daardoor zestiende in de eredivisie.

De degradatiewedstrijd begon acht minuten later dan gepland. Het keepersshirt van Luuk Koopmans leek te veel op de shirts van tegenstander VVV Venlo. Met die extra onderbreking gingen de Limburgers beter om dan ADO. Na fouten van John Goossens en Daryl Janmaat, kwam de bal in de zestien van de Haagse ploeg. Daar liep Shaquille Pinas ongelukkig zijn tegenstander omver waardoor de jonge scheidsrechter Jannick van der Laan niets anders kon doen dan naar de strafschopstip te wijzen.

Eredivisie-topscorer Giorgos Giakoumakis ging achter de bal staan en schoot vanaf elf meter zijn dertiende treffer van het seizoen binnen. Na vijf minuten kon ADO daardoor al aan de bak.

Penalty onthouden
In het vervolg van de eerste helft was het spel van beide ploegen rommelig. Zowel ADO als VVV konden de bal amper in de ploeg houden. Kishna was met een kopballetje dichtbij een doelpunt en de Haagse ploeg werd een penalty onthouden. VVV zette daar een paar speldenprikjes met voornamelijk Giakoumakis in de hoofdrol tegenover. Met 0-1 gingen beide ploegen aan de thee.

De tweede helft kwam ADO iets sterker uit de startblokken, maar het was VVV-spits Giakoumakis die als eerste wat van zich liet horen. De Griek kopte knap de 0-2 binnen. ADO-doelman Koopmans ging niet geheel vrijuit.

Bourard scoort
ADO deed razendsnel wat terug. Trainer Ruud Brood wisselde drie keer en dat betaalde zich uit. Invaller Samy Bourard schoot een rebound van de paal binnen en de Haagse equipe deed weer volop mee.

In plaats van doordrukken, werd VVV weer sterker. De club uit Venlo had in de topscorer een goudhaantje. Met zijn vijftiende (hard van dichtbij) en zestiende (strafschop na overtreding van invaller David Philipp) zorgde hij voor drie verdiende punten voor de ploeg uit het zuiden van het land.

Zestiende
ADO staat door de nederlaag twee plekken achter de veilige vijftiende plek waar RKC, met een wedstrijd minder gespeeld, staat. Nummer 17 Willem II staat een punt achter de Haagse equipe maar heeft nog een wedstrijd tegoed.

Bron: Omroep West
Brody’s leaderboard

6 reacties

 1. Nick

  Drama opstelling ook. Vejinovic moet als controleur niet op 10 die linksback van Chelsea heeft niks te zoeken op het middenveld. Pinas verlengd zijn aflopende contract toch niet? Laat er dan een Ander staan zoveel beter is hij niet?
  Jammer van Janmaat, speelde slecht. Voorin hebben we helaas ook geen aanvallers die oorlog maken op dat doel.
  Nog 1 puntje van kritiek. Dan heb je kramer je huurt nog 2 spitsen en dan nog heb je geen afmaker, scouting van een kut.
  Nu maar weer ala ado een punt pakken tegen az

  Beantwoorden
 2. Rijsbergen

  Nick laten we maar hopen dat het eens waar zal zijn,naar mijn mening zal dat heel zwaar worden want AZ speelt behoorlijk voetbal dus dat zal wel heel zwaar worden,als we niet eens meer van VVV kunnen winnen.

  Beantwoorden
 3. Fcdh079

  Zo was er vorige wedstrijd nog hoop te putten uit de wedstrijd en zo is die lijn weer gebroken in deze wedstrijd. Zeer matig met heel af en toe wat hoopgevende momentjes, maar waren er veel te weinig om hoop te houden.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.