De inzamelingsactie voor een nieuwe knuffelregen van ADO-supporters is een gigantisch succes. De initiatiefnemers worden zo bedolven onder knuffels, dat ze nog een actie in het leven hebben geroepen: Adopteer een knuffelbeer.

Inmiddels zijn er maar liefst 15.000 tot 18.000 binnengekomen. Dat zijn er duizenden meer dan dat er meekunnen naar de uitwedstrijd tegen Feyenoord in de Kuip, waar zieke kinderen van het Sophia Kinderziekenhuis ook aanwezig zijn en daar bedolven zullen worden onder de knuffels.

,,Mensen kunnen nu een knuffelbeer adopteren”, zegt Marc Weterings namens de supportersverenigingen die het initiatief namen. ,,Wij zorgen dan dat die knuffels terechtkomen bij kinderen met een beperking die bij Ipse de Brugge, Hospik en het Westerhonk zitten. Het geld dat wordt opgehaald gaat naar het Sophia Kinderziekenhuis.”

Weterings noemt het een win-winsituatie. ,,We maken andere goede doelen en zieke kinderen vanuit de hele regio er nu ook blij mee.”

De actie heeft hem niet onberoerd gelaten. ,,Ik sta op met kippenvel en ga naar bed met kippenvel.” Dat komt niet alleen door de overweldigende hoeveelheden knuffels die binnenkomen, maar ook door de persoonlijke berichten daarbij. ,,Zo kregen we een emotionele brief van een vrouw die al twintig jaar knuffels bewaarde van haar overleden dochtertje. Ze zei dat ze er nu eindelijk afstand van kan doen, omdat ze naar andere zieke kindjes gaan. Ja, dan krijg je toch kippenvel van je nek tot je grote teen?’’

De eerste duizend euro is overigens al binnen. Supportersvereniging SV Haagsche Bluf besloot de eerste duizend knuffels te adopteren.

Hoe adopteer je een knuffelbeer?

Elke knuffelbeer vertegenwoordigt een waarde van 1 euro.

Wil je er 10 adopteren maak dan 10 euro over naar rekeningnummer: NL86 INGB 0007 7185 08 t.n.v. Supportersvereniging Haagsche Bluf o.v.v. Adopteer een knuffelbeer!

Bron: Algemeen Dagblad
Brody’s leaderboard

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.