Feyenoord – ADO Den Haag staat zondag opnieuw in het teken van het Sophia Kinderziekenhuis. Drie jaar geleden was dit ook al het geval en toen kwamen de Hagenezen met een geweldige actie. ADO supporters hadden knuffels meegebracht naar De Kuip en gooiden deze in de 12 minuut naar het vak onder zich. In dat vak zaten zo’n 900 gezinnen met patiëntjes uit het Sophia Kinderziekenhuis. De hartverwarmende actie ging de wereld over. Ook aanstaande zondag 15 september ’19 zal om 14.42 opnieuw een knuffelregen in De Kuip ontstaan.

Mooie samenwerkingen
Feyenoord werkt als sinds 2002 samen met het Sophia Kinderziekenhuis, waar de selectie ook ieder jaar een bezoek aan brengt. Ook worden de kinderen aan het begin van het seizoen uitgenodigd voor een thuiswedstrijd.

In 2016 kwam het initiatief van de knuffelregel van de supportersvereniging Haagsche Bluf en de Northside van ADO. Toen was het al een succes en dat gaat dit jaar groots worden overtroffen. Alle duizend kinderen aanwezig in het stadion zullen met een knuffel naar huis gaan. Het doel: de kinderen een onvergetelijke dag geven.

Teveel knuffels
Je zou het bijna niet kunnen bedenken, maar er zijn teveel knuffels om mee het stadion in te nemen. Al meer dan 20.000 knuffels zijn er opgehaald. Een deel gaat mee De Kuip en andere knuffels vinden hun bestemming in het ziekenhuis of andere instellingen. Voor de kinderen in vak G wordt er natuurlijk wel rekening gehouden met de veiligheid. Alle knuffels worden bekeken en gecontroleerd of ze veilig genoeg zijn om vanuit het uitverkochte uit-vak te gooien.

Adopteer een knuffel
Met zoveel knuffels is ADO Den Haag een adopteer-een-knuffel actie opgezet. De opbrengsten hiervan gaan logischerwijs naar het Sophia Kinderziekenhuis. Voor slechts €1 kun je een knuffel adopteren. AZ heeft het goede voorbeeld al gegeven en heeft 5.000 knuffels geadopteerd. De Alkmaarse club doet dit mede als bedankje voor het gebruik maken van het Cars Jeans Stadion voor haar ‘thuiswedstrijden.’

Feyenoord – ADO Den Haag de wedstrijd
Op papier is het een duel tussen de nummer 10 en 11 van de huidige ranglijst in de Eredivisie. Feyenoord is ongeslagen, maar nog niet in topvorm. ADO daarentegen is bezig aan een prima opmars.

Start van het seizoen
Feyenoord is dit Eredivisie seizoen begonnen met drie gelijke spelen en één overwinning. Sparta, sc Heerenveen en FC Utrecht pakten een punt tegen de Rotterdammers, maar Willem 2 verloor van Feyenoord.
ADO Den Haag verloor haar eerste drie competitiewedstrijden van respectievelijk FC Utrecht (2-4), PSV (3-1) en Sparta (1-2). Tegen RKC Waalwijk en VVV-Venlo herpakten de Hagenezen zichzelf door beide wedstrijden te winnen (0-3, 1-0). De Haagse club won afgelopen weekend ook nog eens een oefenwedstrijd van NAC Breda. Het enige doelpunt van die wedstrijd kwam op naam van Pinas.

Vak S, de harde kern van Feyenoord, blijft leeg aanstaande zondag. Supporters zijn niet welkom in verband met een straf, vanwege het afsteken van vuurwerk.

Laatste vijf ontmoetingen
Feyenoord – ADO: 0 – 2
ADO – Feyenoord: 2 – 2
Feyenoord – ADO: 5 – 1
Feyenoord – ADO: 4 – 0
Feyenoord – ADO: 3 – 1

Fly-Over Leaderboard

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.