Dat ADO Den Haag al een paar weken terug druk in de weer is, valt niet te ontkennen. Begin mei werd Aleksandar Rankovic aangeduid als de nieuwe hoofdtrainer van ADO en op diezelfde dag werd aangekondigd dat de eenentwintigjarige middenvelder Emilio Estevez ADO Den Haag zal vervoegen. Toch bleef het daar niet bij. De ploeg kan namelijk middenvelder Samy Bourard als meest recente aanwinst toevoegen aan de ijzersterke ploeg. Het is duidelijk dat ADO Den Haag alles op alles zet om met nieuw en uitstekend talent terug aan de competitie te kunnen beginnen. Daarom stellen wij hun nieuwste aanwinsten maar al te graag aan je voor.

Aleksandar Rankovic: Een international toptalent
Dat ADO Den Haag met Rankovic een zeer gevestigde waarde binnenhaalt, wordt meteen duidelijk. Rankovic startte zijn voetbalcarrière in Servië bij Rad Beograd. Met deze ploeg nam hij van 1997 tot 2002 deel aan de Meridian Superliga. Dankzij de jarenlange ervaring en fantastische prestaties, kon Rankovic rekenen op aandacht van over de hele wereld en ook Nederlandse ploegen kregen deze middenvelder in het vizier. Eerst ging Rankovic aan de slag bij Vitesse voor een transferbedrag van 2 miljoen euro. Na drie seizoenen gespeeld te hebben voor de ploeg uit Arnhem, besloot Rankovic Vitesse om te ruilen voor ADO Den Haag.

Zijn carrière bij Den Haag bleek een zeer turbulente te zijn. Rankovic begon als bankzitter in de eerste divisie in 2005, maar nog geen twee seizoenen later werd hij aanvoerder in de eredivisie. De liefde tussen ADO Den Haag en Rankovic bleef maar groeien en het is dus niet te verwonderen dat Rankovic gekozen werd als opvolger van Alan Pardew.

Nu krijgt Rankovic eindelijk de kans om te schitteren als trainer. Hoewel hij bij Vitesse aan de slag was als assistent-trainer, kan hij nu voor de eerste keer aantreden als trainer in de eredivisie. Om zijn ploeg naar vele overwinningen te kunnen leiden, krijgt hij hulp van oud-ploeggenoot Richard Knopper en voormalig Almere City-trainer Michele Santoni. Ook hoofdsponsor Cars Jeans weer zeker van de partij zijn. Of de thuisbasis afgeladen vol zal zitten en of ADO Den Haag bij zowel supporters als in de statistieken van platforms voor voetbalwedden zoals Betway Sports op nummer 1 zal staan, valt nog af te wachten. Maar met zoveel trouwe fans en veelbelovend nieuw voetbaltalent, durven wij te wedden dat dat wel snor zit.

Emilio Estevez: Een Taiwanese belofte
De Taiwanese middenvelder is al vele jaren gefascineerd door het voetbal. Hij begon al vroeg aan zijn voetbalcarrière in de ploegen van Etobicoke Energy Green en Clarkson SC en ging in 2017 aan de slag bij Sheridan College en hun voetbalteam Sheridan Bruins. In 2018 maakte hij deel uit van de kern van amateurclubs zoals North Mississauga SC en SC Waterloo Region en was hij op proef bij Queens Park Rangers FC en Levante UD. In 2019 vertrok hij naar York9 FC en kon zo op het hoogste niveau van Canada spelen.

Hij koos ervoor om zijn geboorteland Canada te ruilen voor Nederland en voor Den Haag waar hij een contract voor een seizoen jaar tekende, met een optie voor een extra seizoen. Daarmee is hij de eerste speler die van de Canadese Premier League naar een topclub in Europa verhuisde.

Samy Bourard: Van Sint-Truiden naar Den Haag
Middenvelder Samy Bourard is de meest recente aanwinst van ADO Den Haag. De Belgisch voetballer van Marokkaanse afkomst begon zijn carrière bij het Sint-Truidense VV en maakte onder andere zijn opwachting bij CS Visé en RSC Anderlecht. Toch droeg hij Sint-Truiden altijd in het hart en kondigde in 2016 zijn terugkeer naar VV aan. Een jaar later ging Bourard de grens over naar Nederland waar hij eerst aan de slag ging bij FC Eindhoven en vanaf het seizoen 2020/2021 zal hij voor de eerste keer kunnen aantreden bij ADO Den Haag. Voor hoeveel seizoen hij ADO Den Haag zal vervoegen, is nog niet bekend maar Bourard zette zijn handtekening onder een meerjarig contract.

Wat houdt de toekomst voor ADO Den Haag?
Het is duidelijk dat ADO Den Haag zowel gevestigd maar ook opkomend talent naar Den Haag wil halen. Wat de toekomst voor ploeg zal brengen is nog onduidelijk maar wij zijn er zeker van ADO Den Haag het nieuwe seizoen zal aanvatten vol nieuwe energie.

Fly-Over Leaderboard